- Familien har betydd alt

Gutta i «Homsepatruljen» er blitt venner for livet. I går kveld inviterte Birger Løkeng og de andre foreldre og søsken - og holdt premierefest for 250 homofile og heterofile venner.

Og mens første episoden av «Homsepatruljen» ble vist på storskjerm, runget applausen og jubelen gang etter gang. Og stemningen bare steg og steg da gutta etter endt premiere entret scenen og mottok blomster sammen med kveldens tv-«offer», rotekoppen Hans Jørgen (41).

Mye tyder på at de fem godguttene bare har sett begynnelsen. Det hersker gryende homsepatrulje-feber i kongeriket.

«Å ja, det var derfor ...»

Birger Løkeng - stylisten i gjengen - tror han vil takle kjendislivet. Men som han sa til Dagbladet rett før tv-premieren, etter å ha gitt mamma Rigmor en god klem:

-  Uten familien hadde jeg ikke kommet noen vei. Den støtten alle ga da jeg som 19-åring fortalte at jeg var homse, har betydd alt .

33-åringen vokste opp i Narvik, men flyttet som 17-åring. To år etter torde han å røpe sin legning for mamma Rigmor og de andre.

-  Ingen av oss visste noe. Men til og med Birgers besteforeldre syntes det var helt greit. Da han fortalte det, sa alle: «Å ja, det var derfor ...». Du skjønner, Birger har tre maskuline og fotballinteresserte brødre. Birger var ikke sånn i det hele tatt.

Homse-stylisten sjøl ler høyt:

-  Det var nok mange brikker som falt på plass der og da. Men sjøl hadde jeg visst det fra jeg var 13.

-  Venner for livet

Rigmor Løkeng beskriver sønnen som «glad og omsorgsfull», og legger til:

-  Han er utrolig dyktig i jobben som stylist.

Stefar Magnar Nævdal er enig, og legger til:

-  Birger er en blid kar.

Og nettopp blidhet og omsorg karakteriserer alle homsepatrulje-gutta, i tillegg til personlig kjemi.

-  Det gikk tre sekunder fra vi møtte hverandre til det smalt. Jeg har aldri opplevd noe sånt før. Med hånda på hjertet: Jeg har fått fire venner for livet, sier Adam A. Schjølberg.

-  Ikke kjærester

I går ettermiddag - bare et par timer før gutta shinet opp Hallvard Flatland på direkten i Casino og deretter dro direkte til egen premierefest - gjorde de ferdig åttende episode av «Homsepatruljen».

-  Vi jobber beinhardt, men har det gøy sammen. Produksjonsfolkene sier de aldri har opplevd at folk som jobber sammen 13 timer i døgnet, drar hjem - for så å ringe til hverandre med en gang de kommer hjem. For det gjør vi, sier Adam og ler.

-  Kjente dere hverandre fra før?

Gutta ser litt usikkert på hverandre. Så innrømmer Halvor at han kjente til Birger og John. De andre hadde bare sett hverandre her og der.

-  Noe gryende kjærlighetsforhold i patruljen?

-  Man har seg ikke med familien! kommer det fra Adam.

Birger følger opp:

-  Disse fire guttene er mine søstre. Vi er familiesagaen «De fem søstre». Her blir det ingen interne romanser. Bare vennskap livet ut.

-  Hva skiller dere fra den amerikanske originalversjonen?

-  Tempoet er nok roligere og ikke så preget av rop og skrik, mener gjengen.

-  Men jeg hyler nå høyest da, sier Adam og knekker med håndleddet.

Men selv om de hyler opp, knekker og vrikker litt ekstra her og der:

-  Vi er oss sjøl, lover Birger Løkeng.

FESTET MED MAMMA: Birger Løkeng, stylist «Homsepatruljen» - tok mamma Rigmor og stefar Magnar med på premierefest i går kveld. - Birger er alltid så utrolig glad, sa mamma til Dagbladet. Birger sjøl sier han er klar til å takle livet som kjendishomse.