Familien hedrer Robert Burås med utstilling

Madrugada-gitaristen døde for fem år siden, 31 år gammel.

EN AV NORGES BESTE: Robert Burås var regnet som en av Norges beste gitarister da han døde brått i 2007. Nå stiller familie og venner ut bilder fra olivet hans.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
EN AV NORGES BESTE: Robert Burås var regnet som en av Norges beste gitarister da han døde brått i 2007. Nå stiller familie og venner ut bilder fra olivet hans. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag åpner utstillinga «Historiami(n)» på Galleri Schaeffers Gate 5 som tar for seg livet til den avdøde rockeren Robert Burås, kjent fra bandene Madrugada og My Midnight Creeps.

Bak utstillingen står Burås' mor Margunn Sjøstad, fetteren Ole Ivar Storø og gallerist Mark Steiner.

- I forbindelse med at det i år er fem år siden Robert døde, er det hyggelig å ordne en intim og personlig minneutstilling. Familie og venner har bidratt med bilder fra oppveksten og helt fram til han var en anerkjent rockestjerne. I tillegg stiller vi ut de gitarene hans spilte mest på, samt klær og smykker. Det er til og med luktet litt øvingslokale der de siste dagene sier Steiner til Dagbladet.

Utstillingen vil gå fram til søndag denne uka.

En av Norges beste Robert Burås, opprinnelig fra Vassdalen i Narvik kommune, har lenge vært regnet som en av Norges beste gitarister.

I 1996 sluttet han seg til Abbey?s Adoption, et band stiftet av bassist Frode Jacobsen, trommeslager Jon Lauvland Pettersen og gitarist Marius Almås Johansen. Året før hadde bandet flyttet fra Stokmarknes til Oslo og Johansen hadde takket for seg. Sivert Høyem fra Sortland var deres da relativt ferske vokalist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer