Familien «skrivekløe»

Familien Newth har til sammen skrevet over 80 bøker. I år kommer det enda flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Familien Newth i Bærum er i tredje generasjon rammet av et smittsomt og uhelbredelig virus. Bare ett familiemedlem og labradoren Sila, har vist seg resistente mot viruset, mens barnebarna i fjerde generasjon allerede har fått utslag av familiesykdommen:

En ustoppelig skrivetrang og formidlingsbehov som i tre generasjoner har resultert i rundt 130 utgitte bøker, oversatt til flere språk, mange både nasjonalt og internasjonalt priset.

Philip Newth (1939), i utgangspunktet britisk, har stått for nærmere 50 av utgivelsene. Og nevner du «Roboten Matilda» for dagens ungdom, får de glans i øynene. Rampete Matilda som dukket opp første gang i 1982, begir seg fra høsten ut på bokmarkedet igjen. Hun har lenge vært på museum, der hun blir funnet av datteren til Samantha i første bok. Hun gjenoppliver Matilda, og vi kan vente oss litt av hvert langt inn i framtida.

Forelskelse

Philip kom til Norge for 40 år siden på 14 dagers ferie. Trodde han. Han hadde forelsket seg i kunststudenten Mette (1942) som var på tur i hans distrikt. Han landet på norsk jord, nesten før hun var hjemkommet. Ferien ble lengre enn han trodde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer