Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Leaving Neverland»

Familien slår tilbake mot omstridt dokumentar

- Naiviteten ble hans fall.

LEAVING NEVERLAND: I mars har den omstridte dokumentar-serien «Leaving Neverland» premiere på HBO. Dokumentaren har mottatt en del kritikk fra Michael Jacksons familie, men HBO velger å ikke trekke den. Nå står flere av de angivelige ofrene fram, og snakker om livet på Neverland. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Jacksons nærmeste familie kommenterer nå den omstridte dokumentaren «Leaving Neverland», der to menn anklager popstjerna for å ha misbrukt dem da de var barn.

Familien, blant dem Jacksons brødre, forsvarer i et intervju med CBS This Morning at stjerna hadde barn på overnattingsbesøk.

I dokumentaren «Leaving Neverland» hevderJames Safechuck og Wade Robson, som i dag er voksne, at popkongen begikk overgrep mot dem da de var 7 og 10 år gamle. Filmen hadde premiere på Sundance-festivalen tidligere i år.

Overnattingsfester

I 2003 vakte det oppsikt da Michael Jackson fortalte i en dokumentar at han hadde delt seng med to unge gutter, ifølge Vanity Fair. Jackson selv beskrev det som en ikke-seksuell handling.

I intervjuet med CBS This Morning sier Jacksons nevø, Taj Jackson, at han vokste opp med stjernas mye omtalte overnattingsfester, og at han aldri syntes det var rart. Men han ser at det kan se rart ut for omverdenen.

- Jeg tror min onkels feil var at han bare ikke hadde evnen til å se på det på en annen måte. Og jeg tror det var tingen, at naivitetens ble hans fall, på en måte, sier Taj Jackson, ifølge Hollywood Reporter.

BRØDRE: Michael og broren Jackie Jackson avbildet under rettssaken mot Jackson i 2005. Den endte med at han ble frikjent for anklagene om seksuelle overgrep mot en ung gutt. Foto: AP/NTB scanpix
BRØDRE: Michael og broren Jackie Jackson avbildet under rettssaken mot Jackson i 2005. Den endte med at han ble frikjent for anklagene om seksuelle overgrep mot en ung gutt. Foto: AP/NTB scanpix Vis mer

Avviser anklager

I forrige uke saksøkte boet til Michael Jackson HBO for brudd på kontraktsvilkår i forbindelse med den nye dokumentaren. HBO har ikke kommentert søksmålet utover en pressemelding der det heter at kanalen ikke endrer sine sendeplaner for dokumentaren, ifølge NTB.

Medlemmene i Jackson-familien avviser i intervjuet med CBS at Michael Jackson har gjort det Robson og Safechuck anklager ham for.

Når reporter Gayle King i CBS This Morning spør hvordan familien kan slå så hardt tilbake mot dokumentaren uten å ha sett den, sier Michaels eldre bror Jackie Jackson at han ikke trenger å gjøre det.

- Jeg kjenner broren min, han er lillebroren min. Jeg kjenner broren min. Han er ikke sånn.

Flere anklager

I løpet av livet møtte Michael Jackson flere anklager om seksuelle overgrep. I 1993 inngikk han et forlik på 20 millioner dollar med familien til Jordan Chandler, som anklaget ham for overgrep, ifølge Vanity Fair. I 2004 måtte Jackson møte i retten, tiltalt for seksuelle overgrep mot 13 år gamle Gavin Arvizo. Arvizo var blitt invitert til Jacksons hjem for å komme seg etter langvarig kreftsykdom.

I 2005 ble han frikjent for alle anklagene.

Robson og Safechucks anklager mot Jackson kom første gang opp i 2013 og 2014, da de to saksøkte boet etter den da avdøde popstjernen.

- Jeg glemmer aldri det Michael gjorde mot meg, men jeg var følelsesmessig og psykologisk ute av stand til å ta innover meg at det var seksuelle overgrep, sa Wade Robson til «The Today Show» da søksmålet ble levert.

Dokumentaren går i detaljer om disse overgrepene. Søksmålet ble den gangen henlagt, men begge sakene er nå anket, ifølge Time.

Familien til Jackson har tidligere kritisert dokumentaren for å ikke la motstemmer slippe til. TV-kanalene sier imidlertid at de har fulgt riktige tilsvarsprosedyrer siden filmen inkluderer arkivopptak av Jacksons egen avvisning av anklagene, ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!