Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Familien til Prince vil stoppe fredagens utgivelse. Kjemper mot artistens lydmann

Familien til Prince kjemper for å få stoppet en EP med flere tidligere uutgitte innspillinger fra poplegenden.

NY MUSIKK: Fredag skal etter planen Prince-EP-en «Deliverance» gis ut, men familien til avdøde Prince kjemper mot utgivelsen. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo/NTB Scanpix
NY MUSIKK: Fredag skal etter planen Prince-EP-en «Deliverance» gis ut, men familien til avdøde Prince kjemper mot utgivelsen. Foto: REUTERS/Mike Blake/File Photo/NTB Scanpix Vis mer

Familien til Prince kjemper for å få stoppet en EP med flere tidligere uutgitte innspillinger fra poplegenden.

Dødsboet etter Prince, som administreres av hans søsken, har bedt en domstol i Minnesota om å stanse «Deliverance» – en utgivelse med seks låter artisten spilte inn mellom 2006 og 2008.

Det er lydteknikeren Ian Boxill som tok opp låtene og som planlegger å slippe dem fredag - nøyaktig ett år etter at Prince døde.

- Misbruk

Familien mener imidlertid at Boxill bryter en avtale om at all musikken som ble spilt inn var artistens eiendom.

- Boxill prøver å misbruke låtene som han urettmessig sitter på, heter det i sakspapirene til søksmålet.

FUNNET DØD I SITT HJEM: Artisten Prince ble 57 år gammel. Video: Reuters / Svein Dybdahl / DBTV Vis mer Vis mer Vis mer

I en pressemelding hvor «Deliverance» ble annonsert, sier Boxill at mesteparten av inntektene vil gå til dødsboet etter Prince. Han mener også at poplegenden ville ha satt pris på den uavhengige utgivelsen.

- Jeg mener at «Deliverance» kommer på rett tidspunkt med tanke på alt som foregår i verden i dag, og i lys av ettårsdagen for hans bortgang, sier Boxill.

Tittelsporet på EP-en kom ut allerede tirsdag og de resterende låtene skal altså etter planen slippes før helgen.

Nye opplysninger

Prince var 57 år da han ble funnet død i sitt hjem utenfor Minneapolis i 21. april i fjor. Han døde av en overdose ved et uhell. De siste ukene er det kommet nye opplysninger om dødsfallet, men etterforskerne vet fortsatt ikke hvordan artisten fikk tak i pillene som tok livet av ham.

Flere av medisinene etterforskerne fant hos Prince var utskrevet til hans venn og samarbeidspartner Kirk Johnson. Ifølge dokumenter fra etterforskningen oppsøkte Prince en lege to ganger like før han døde, og denne legen skrev ut det syntetiske opiatet oksykodon i Johnsons navn, for å beskytte Prince.

Det var imidlertid stoffet fenatyl Prince døde av, og oksykodon er ikke ført opp som en dødsårsak.

(NTB)