Tom Petty:

Familien: Tom Petty døde av overdose

- Vi tror at smerten var uutholdelig, og at det er grunnen til overdosen, skriver familien på Facebook.

OVERDOSE: Natt til lørdag bekrefter familien til rockelegenden Tom Petty, at hans bortgang skyldes en utilsiktet overdose av smertestillende medikamenter. Foto: NTB Scanpix
OVERDOSE: Natt til lørdag bekrefter familien til rockelegenden Tom Petty, at hans bortgang skyldes en utilsiktet overdose av smertestillende medikamenter. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet) 3. oktober i fjor bekreftet familien til musikeren Tom Petty (66) hans bortgang. Nå opplyser de at obduksjonsrapporten viser at dødsfallet skyldes en utilsiktet overdose.

Mandag 2. oktober kom nyheten om at Petty var innlagt på sykehus, etter at han kvelden før ble funnet bevisstløs i sitt hjem i Malibu. Rundt klokka 06.00 den påfølgende tirsdagen bekreftet familien at han var død.

Han hadde hjertestans da han ble funnet, og ifølge TMZ ble han fraktet med ambulanse til UCLA Santa Monica Hospital, hvor han umiddelbart ble koblet til respirator.

På sykehuset skal det ha blitt fastslått at det ikke var tegn til hjerneaktivitet og det ble derfor besluttet å ikke holde ham kunstig i live, skrev NTB.

På Pettys egen Facebook-side skriver artistens kone, Dana, og datteren Adria at obduksjonsrapporten viser at han døde som følge av en overdose av forskjellige smertestillende medikamenter.

- Uutholdelig smerter

De opplyser om at Petty i forkant av hans bortgang led av flere alvorlige plager, blant annet lungesykdommen emfysem, kneproblemer og brukket hofte.

- På tross av de smertefulle plagene, insisterte han på å gjøre alt for fansen, skriver familien og opplyser om at han turnerte i 53 dager med brukket hofte, noe som gjorde skaden enda verre.

Familien visste allerede før obduksjonsrapporten at artisten hadde fått resept på flere smertestillende medikamenter, og føler seg sikker på at hans bortgang skyldes et utilsiktet overforbruk av det.

- Dagen han døde ble han informert om at hofteskaden hadde utviklet seg til et fullverdig brudd. Vi tror at smerten var uutholdelig, og at det er grunnen til overdosen, skriver de.

Videre skriver de at de håper dette kan føre til nye diskusjoner om opioidbruk i USA, og at det kan redde liv. Til slutt takker de for støtten de har mottatt etter Pettys bortgang.

Saken fortsetter under artikkelen.

Innholdsrik karriere

Musikeren er kjent fra Tom Petty and The Heartbreakers, og står bak hitlåter som «American Girl» og «Free Fallin».

Han har blant annet blitt hedret med 18 Grammy Award-nominasjoner siden 1982. Han har også blitt tildelt prisen i kategorien «Beste rockeframførelse av duo eller gruppe med vokal» og i 1995 fikk han ytterligere en Grammy for «Beste mannlige rockevokal».

Kritiserte musikkmagasin

Nyheten om dødsfallet kom ikke uten dramatikk. For allerede mandag kveld, altså flere timer før familien bekreftet dødsfallet, siterte CBS politiet i Los Angeles på at rockelegenden var død. Seinere avkreftet politiet at de satt på slik informasjon, og saken ble dermed trukket.

Det fikk Pettys datter, Annakim Violette Petty til å reagere. Hun gikk hardt ut mot musikkmagasinet Rolling Stone, som i likhet med CBS var en av de første som meldte om farens bortgang.

- Hvordan våger dere å rapportere at min far er død bare for å få omtale. Fordi artiklene og bildene deres har gått ut på dato? skrev hun på sin Instagram-profil, med et bilde av faren på en Rolling Stone-forside fra 1979.

Saken oppdateres.