Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Familiesoge på Stiklestad

STIKLESTAD (Dagbladet): Paul Ottar Haga har spilt i «Spelet om Heilag Olav» i 27 somrer på rad. I år har han med seg ikke mindre enn fem familiemedlemmer.

Den yngste, sønnen Konrad, er bare sju dager gammel, og opplevde sitt livs første spel i kveldssola på Stiklestad under generalprøven i går.

- Hvis han følger i farens fotspor, så står han vel på scenen om sju- åtte år, smiler Paul Ottar Haga - og innrømmer at det kan være litt vanskelig å konsentrere seg etter å ha blitt pappa for første gang.

- Jeg føler meg litt splittet, men det går.

Ti roller

På 27 år har verdalingen hatt ti forskjellige roller i «Spelet om Heilag Olav» og spilte sjølve kongen for første gang i fjor. Og i fjor som i år er storebror Arnulf Haga instruktør.

- Vi er vokst opp med spelet, og det er ekstra gøy å spille i hjembygda. Her er en helt spesiell stemning, sier Paul Ottar, og får støtte av storebror Arnulf:

- Vi lid av spelsjuke alle sammen, sier instruktøren.

Nordens største

Far Haga sang i koret i alle år, og sønnene var med fra de var små. - Det eneste året han ikke var med var for 35 år siden. Da ble jeg født, sier Paul Ottar Haga.

«Spelet om Heilag Olav» er Nordens største, og trekker årlig 20000 mennesker til den lille bygda Verdal i Nord-Trøndelag. I morgen åpner kronprins Haakon det 46. spelet i rekka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media