Famlende

En hektisk Thomas Giertsen startet norgesturneen med sitt nye show i svært forsert tempo i Drammen i går.

Spørsmålet blir hvor trygt han lander med sin egotripp i neste by. Foreløpig er det lite fasong både på kjendiseriet og rompehumoren som nå prøves ut i «provinsen», før den store Oslo-premieren.

Åpningen er bombastisk nok, scenograf Paal Ritter Schjervens glamorøse scenebilde bombarderes med lys og lydeffekter. Inn kommer superkjendis Giertsen frekk og freidig og leser opp dumme turisttips fra en brosjyre mens han klukker fornøyd. Det virker ikke overbevisende, heller ikke på stjernen selv.

Kjendisen Giertsen

Etter hvert som han får nærkontakt med publikum, i hvert fall de på første rad, går det bedre. Som publikumsfrier stiller han i særklasse.

Og store deler av dette sceneshowet er nettopp basert på hans egen status som tv-kjendis.

Da blir det fort sånn: «Se, kjendisen snakker live til lille, vanlige meg!»

Halvparten av historiene handler om kjendis Thomas Giertsen, og det må de selvfølgelig gjerne, særlig hvis de hadde hatt et poeng eller en punchline hinsides privatlivets affekterte sjarm. Det er først når ordkunstneren Giertsen bruker sin skarpslipte observasjonsfantasi på fenomener som helsestudioer, mobiltelefoner og norske pensjonister i Spania at salen virkelig lar seg henrykt forføre.

I sitt nye show dyrker Giertsen i stedet rompehumoren hemningsløst. Og hva verre er, instruktør og medforfatter Eilif Skodvin lar ham fritt egotrippe med sitt nye yndlingstema.

Vakler

Ingen er mer avhengig av stram regi enn en primadonna. Her er det svært mye å stramme inn og opp både i tekst og framførelse. I det hele tatt er det forbausende mye hjemmearbeid som gjenstår.

Showet avsluttes med en rapp-hyllest til Leif Juster. Ideen er god og teksten er god, men hele nummeret står og faller med artistens tekniske forutsetninger.

I Drammen Teater vakler det.

NYTT SHOW :Tv-kjendis Thomas Giertsen er tilbake på standup-scenen, foreløpig på turne utenfor Oslo
NY MANN: Harald Eia og kona Anne Ryg var på premieren. - Spent på hvor mye av mitt stoff som er med. Det har vært gøy å skrive tekster, sier Eia, ny mann på Giertsens lag.
HUMORKOLLEGER: Atle Antonsen og Johan Golden er humorkolleger av Thomas Giertsen. I Drammen i går så de ham slå ihjel 4624 sekunder, en time og elleve minutter, drøyt.