Fan av Van

De lykkeligste menneskene i Oslo i går var trøkket inn på ett og samme lokale; selveste Van Morrison spilte klubbkonsert for 300 mennesker på John Dee. Kan en fan få det bedre?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag er Van Morrison en av hovedattraksjonene under Norwegian Wood-festivalen i Frognerparken. Konserten er også startskuddet for Europa-turneen.

Nyutgitte


Men Van Morrison har satt sammen et helt nytt band, og føler behovet for litt ekstra samkjøring. Han ba selv festivalarrangørene om å få gjøre en klubbkonsert kvelden før festivalkonserten.
Trøkket åpnet med klassikeren «Help Me» rundt klokka 21.30 i går kveld, og legenden leverte en drøy times hygge fra scenen med sine sju venner. Mange av låtene var hentet fra det nye albumet «The Philosopher's Stone», med tidligere uutgitte låter fra perioden 1978- 1988.

Fotball og radio

Det var naturligvis stuvende fullt under årets kanskje mest eksklusive intimkonsert i Norge. Majoriteten av konsertpublikummet var mellom 30 og 45 år, folk som har vært på konsert før. En av de heldige med billett var fotballspilleren Kjell Roar Kaasa.

- Ikke tilfeldig at jeg er her. Van Morrison er en av de store.

Vålerenga

- Som Vålerenga-spiller er du kanskje her for å gripe litt av melankolien hans også?
- Nei, det er ikke derfor. Men det er klart at det er godt å koble av litt når det går tungt. Dette er en god dose mental oppbygging.

Gir faen

Også XLs Espen Thoresen var å finne blant publikum.
- Van Morrison har jeg digget siden 80-tallet en gang. Jeg liker uttrykket hans veldig godt. Han gir litt faen, liksom. Er ikke en av disse artistene som hele tida må fortelle publikum hvor glade de er, sa Espen Thoresen.

Van Morrison kom til Oslo direkte fra selveste Amerika der han har spilt en serie konserter med Bob Dylan og Joni Mitchell. Han skal også ut med Dylan igjen i sommer. Først i en rekke engelske byer fra 15. Juni, og deretter går turen til Frankrike, Spania, Tyskland og Østerrike.

Men fram til 15. juni har han fri, så bli ikke overrasket om du møter ham på Bogstad Camping. For eksempel.

<B>FAN:</B> NRK Petres Espen Thoresen var en av 300 Van Morrison-fans som fikk oppleve helten på John Dee i går kveld. -Jeg liker uttrykket hans veldig godt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer