Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fan lurte seg inn backstage ved å skrive på Wikipedia at han var broren til artisten

- Kunne ikke skjedd i Norge.

FIKK EN NY VENN: Den australske elektronikaduoen Peking Duk. Foto: Jon Hanton/Prism Project
FIKK EN NY VENN: Den australske elektronikaduoen Peking Duk. Foto: Jon Hanton/Prism Project Vis mer

(Dagbladet): Da Melbourne-mannen David Spargo lurte seg inn backstage etter en konsert med den australske elektronikaduoen Peking Duk onsdag, brukte han en så frekk metode at bandet ikke fikk seg til å kaste ut inntrengeren.

Han ble istedet påspandert øl og hyllet på bandets Twitter-konto.

Spargos knep? Å gå inn på nettleksikonet Wikipedias artikkel om bandet og skrive inn seg selv på lista over familiemedlemmene til Peking Duk-medlem Reuben Styles, skriver The Guardian.

Ved å vise artikkelen og sin egen legitimasjon til sikkerhetsvakta ble Spargo angivelig sluppet inn bak sperringene.

Genialt triks Bak scenen ble han etter eget utsagn stående og vente noen minutter og trodde han kom til å bli kastet ut da Styles plutselig dukker opp og inviterer ham videre inn i bandets green room.

Der var bandet fulle av beundring for frekkheten.

- Det er den mest geniale trikset vi noen gang har vært vitne til. Det er helt vilt, sier Styles' bandkompis Adam Hyde til avisa.

- Vi endte med å drikke masse øl sammen og han viste seg å være legendestoff. Han var ikke creepy, bare en helt vanlig fyr, noe som bare gjorde det hele enda mer morsomt, sier musikeren om inntrengeren.

- Kunne ikke skjedd i Norge Spargo selv - som ifølge avisa jobber i helsevesenet - sier det hele var et innfall som slo ned i hodet hans etter at Peking Duk var ferdig med sitt sett som overraskelsesband på en konsert arrangert av et kjent bryggerimerke.

last night someone edited our wikipedia page to say he was our family. showed security at our show, got into the green room and had a beer with the boys.. Spargo you legend

Posted by Peking Duk on Wednesday, December 2, 2015

- Jeg tenkte det ikke kunne skade å prøve, sier han til The Guardian.

Wikipedia er som kjent nettleksikonet hvem som helst kan redigere, noe som har gitt det et enormt omfang, men også gjort det utsatt for hærverk. Saken illustrerer dermed at man aldri kan stole på uverifiserte opplysninger på Wikipedia.

En liknende stunt kunne aldri latt seg gjennomføre i Norge, sier operativ leder Henning Kristiansen i Pro Sec, selskapet som står for vakthold og sikkerhet ved de aller fleste store konserter i Norge.

- Dette er en utrolig historie, og dem er det mange av. Men noe liknende kunne neppe skjedd i Norge. I en slik situasjon ville vaktene bedt vedkommende vente i resepsjonen mens man kontaktet turnéleder og sjekket opplysningene han kom med, sier Kristiansen til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media