Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Fanatisme er den eneste form for viljestyrke som også svake sjeler kan ta del i

Sa Nietzsche til Søndre Fagerborgs utvalgte.

NEDRE FAGERBORGS HASJ, HÅNDJERN OG SPANER LAUG: Et av våre medlemmer ble i 1980 tatt med inn til avhør fordi vedkommende hadde sagt hysj purk, men onkel Politi var sikre på at han sa hasjpurk. Foto: Tom Stalsberg. 
NEDRE FAGERBORGS HASJ, HÅNDJERN OG SPANER LAUG: Et av våre medlemmer ble i 1980 tatt med inn til avhør fordi vedkommende hadde sagt hysj purk, men onkel Politi var sikre på at han sa hasjpurk. Foto: Tom Stalsberg.  Vis mer
Meninger

Hastemøte i går kveld på en hittil ukjent adresse i Oslo. Medlemmene kom i hopetall. Noen pent kledd, andre uten en tråd. De ankom i drosjer, med blålys, til fots, ble kjørt av elskerinner, kom halsende, med trikk, buss og på sykkel, og en ankom faktisk i fallskjerm, og selvsagt i ført lusekofte, hestehale og hagle. Så viktig var nemlig dette ekstraordinære styremøtet i Søndre Fagerborg Hasj, Hysj, Håndjern og Korrupsjon & CockerSpaner Laug (SFHHHOK&CSL).

Laugets forkvinne, forsøkt tatt av dage av sin ulvehund tre ganger siden 1957, åpnet møtet ved å erkjenne at hun er litt skyldig, mens sekretæren mente hun er litt uskyldig. Begge ble enige om at de nok hadde operert i gråsonen, men som sekretæren som poetisk sa det «I gråsonen søker sjelen etter det svarte og hvite, uavhengig av batong, løgn og inntekt».

Ingen andre av medlemmene forsto hva de to snakket om, men de ble enige om å ringe en advokat som ikke skyr elden, men som er kvikk i replikken, med et stort selvbilde, og som elsker å snakke i store bokstaver inntil det motsatte er bespist. Medlemmene slo seg til ro med hans telefoniske prosedyre og møtet kunne fortsett etter at paragraf Rev var opplest og ristet på hodet av.

Laugets æresmedlem, ei dame som har vært med siden 1966, leste deretter opp en tekst hun hadde nedtegnet helt selv til en av samtidens notoriske skurker, en grevlingmann rundt 50 år som aldri i hele sitt liv har gjort et eneste ærlig slag arbeid og som aldri har bidratt til fellesskapet. Vi gjengir her de siste linjer: «Det er frekt av meg å si at noen er født gangstere, men i dette tilfellet kommer ikke tvilen tiltalte til gode».

Hun fortsatte, Vedkommende var riktignok avisbud i en måned da han var 15 år, men hvem har ikke det? Jeg sier som Nietzsche: Fanatisme er den eneste form for viljestyrke som også svake sjeler kan ta del i. Hennes taletid var rundt en time, men det var trampeklapp i 12 minutter etterfulgt av kransekake, uortodokse metoder og kurs i hvordan oppbevare våpen før hyggekvelden ble avrundet med utveksling av kalde blikk, bingo og badeværelsebesøk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling