- Fanden sjøl

Otto Jespersen har ingen høy stjerne i Kristelig Folkeparti. Under Møre og Romsdal KrFs årsmøte på Åndalsnes lørdag, ble komikeren omtalt som fanden sjøl.

Det var flere innlegg om mobbing og OJ enn det var innlegg om statsbudsjett og kommuneøkonomi til sammen.

Ingebjørg Kesseboom fra Ulstein sa at en bestemt person i Torsdagsklubben lærer barna banneord og er en direkte årsak til at det er vanskelig å komme noen vei med mobbeproblemet i skolen. I likhet med flere andre delegater tok hun et kraftig oppgjør med riksmediene som formidler et slikt budskap ut over landet.

- Mobberne sitter på riksplan, sa Kesseboom, som i likhet med svært mange andre takket Bondevik for at han våget å stå fram og si hva han mente om denne virksomheten.

Bondevik selv frontet Jespersen som sitt første tema i talen til forsamlingen. Han fikk applaus da han sa at anstendighetsgrenser var brutt og at det ikke måtte utvikle seg slik at barn og ungdom hentet inspirasjon til mobbing gjennom humorprogram på TV.

Han sa også at det er tydelig at folk som lever av å kritisere andre, åpenbart ikke tåler noe særlig kritikk selv - og viste til TV 2-redaktørens inngripen mot Torsdagsklubben på TV 2.

I innlegget sitt sa Bondevik også at verken døden eller seksualiteten er våre største tabuområder.

- Vår tids største tabu er å skille mellom hva som er rett og galt, og å si fra om dette, sa statsministeren.

NTB

<B>IKKE AKKURAT MESSIAS: KrfU synes ikke noe særlig om OJ og humoren hans.