Fandenivolsk humor om grådig liten Ting

Dømt til å bli en suksess.

SIKKER VINNER: Debutant Nhu Diep står bak en ny småbarnsserie om Lille Ting. Bok én og to lanseres samtidig, og serien er nødt til å bli en suksess, mener anmelderen. Illustrasjon: FRA BOKA
SIKKER VINNER: Debutant Nhu Diep står bak en ny småbarnsserie om Lille Ting. Bok én og to lanseres samtidig, og serien er nødt til å bli en suksess, mener anmelderen. Illustrasjon: FRA BOKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les flere barnebokanmeldelser:• «En bok»• «Når alle sover»• «Tambar og trollkjerringa»• «Elefanten i lenker»

ANMELDELSE: Barn liker serier; gjentagelser, gjenkjenneligheter. Det er derfor kjærkomment når Nhu Diep debuterer med de to første bøkene i serien om Lille Ting, en liten jente med rød kjole, sort hår og skjeve øyne.

I den første boka teller hun til tolv. I den andre spiser hun hele alfabetet, bokstavelig talt.   Nå finnes det mange tellebøker på markedet, men Diep har løst det på en original, elegant og særdeles morsom måte.

Lille Ting teller først en sparebøsse, som inneholder to mynter, som gjør at Lille Ting kjøper tre kjærligheter, mister fire tenner, og så videre. Det er tøft, og skaper et driv i fortellingen. Litt «Karius og Baktus»-moral er det også sneket inn, da Lille Ting til slutt kjøper tolv tannbørster.  

Eksotiske retter Et poeng for forfatteren skal ha vært å ha en hovedperson med en unorsk bakgrunn, men der det i seg selv ikke er en problematikk.

Lille Ting har asiatiske trekk, og i «Lille Ting spiser» har Diep fått med seg de mest eksotiske retter. And, brie, chili, dumpling, erter, fennikel osv. Etter hvert også ål og østers, tran og sushi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer