Fanger som fenger

Premiere på Terning4 TVNorge i kveld kl. 21.30.

Barske menn skaper søt musikk.

Anmeldt av: Mikael Godø

mik@dagbladet.no TV: TVNorge gir seg ikke. De har funnet suksessoppskriften og triller stadig ut ferske doku-såper til glede for nye og gamle sofapoteter. Konseptet er denne gangen kjøpt inn fra det baskiske produksjonsselskapet 3Koma og er ganske så friskt: Hvordan få en gruppe fengselsfugler til å synge, og attpåtil synge reint.

Gutta må gjennom en audition, men dette er ikke «Idol» og ingen mobbes ut. I løpet av ti uker skal den utvalgte gjengen lære seg ti sanger som skal framføres i luftegården til Oslo fengsel.

Uten unntak virker de som greie gutter og uttrykk som «frihetsberøvelse», «væpnet ran», «angrep med særlig farlig våpen» og andre juridiske termer fra nyhetsbildet gir oss mulighet til å assosiere, men alt dette er noe de driver med når de ikke sitter i fengsel.

Vi får heller ikke noen særlig følelse med at gutta sitter på cella nesten hele døgnet

Likevel framtrer deltakerne allerede i første episode som personer man vil vite mer om. Hva har de gjort? Hva skjuler seg bak den rolige fasaden? Og hvorfor er det bare de ansatte har uniformer? Veldig uvant for oss som stort sett møter fanger gjennom donald-bladet og amerikanske TV-serier.

De klarer nok ikke å synge seg ut av fengselet, men kanskje kan de synge seg inn i folks hjerter.