Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fanger torturert med Westlife-musikk i USA

En tidligere CIA-fange opplyser at fanger ble torturert med musikk fra boybandet Westlife under avhør.

BRUKT TIL TORTUR:  Gruppens musikk har blitt brukt til tortur i USA. Her er Westlife på scenen under Fotballgallaen i Lillestrøm. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BRUKT TIL TORTUR: Gruppens musikk har blitt brukt til tortur i USA. Her er Westlife på scenen under Fotballgallaen i Lillestrøm. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boybandets låt «My love» fra 2000 ble spilt på øredøvende volum, blandet med heavy metal-musikk, skriver BBC.

- Musikken sto konstant på for å ødelegge fangenes sanseapparat, sier tidligere fange Suleiman Abdullah fra Tanzania.

Det kommer fram i en rapport fra American Civil Liberties Union, som hevder at musikken ble brukt som tortur under avhør. I tillegg ble han spylt med iskaldt vann, slått og kastet inn i vegger, ifølge rapporten.

- Å bli utsatt for musikk på en slik måte, er ikke bare ubehagelig, men også ødeleggende fordi hjernen ikke er i stand til å takle det og blir utkjørt, sier den britiske psykologen Phillip Johnson til BBC.

Suleiman er en av dem som saksøker psykologene som bisto CIA i utformingen av nye avhørsteknikker i kjølvannet av terrorangrepet i New York 11. september 2001.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!