Fanget som idol

Fredningstida er over. Kurts debutplate er en skuffelse, og konsertutgaven av Smørbukk er ikke stort bedre.

KONSERT: BERGEN (Dagbladet): I et halvt år har vi hyllet Kurt Nilsen som et idol. Han smeltet oss med sitt sjarmerende smil og flotte stemme.

Men hvetebrødsdagene er forbi: Velkommen til hverdagen.

Klisjédynge

Mange anmeldere har gitt debutplata «I» terningkast tre, og da har de vært i overkant snille . Forventningene var enorme, og singelen «She's So High» fantastisk. Men når hele plata forsøker å låte sånn gjennom hele, taper den seg.

Konsertutgaven av Kurt er en like stor skuffelse. Det holder ikke at bandet kan spille, når sjelen blir borte på veien.

Det høres ut som om Kurt Nilsen har hyret en gjeng litt rocka dansemusikere.

Turnéåpningen ble like platt og forutsigbar som plata. Gang på gang ramler han i klisjédynga. Svært lite engasjerer. At noe i det hele tatt pirrer, er en overdrivelse.

Ellevilt publikum

Konserten åpnet med «Wedding's Off», fansen hyler og Kurt er selvsikker og trygg. Han trenger bare å vifte med armen eller klappe i hendene, så gjør publikum det samme.

Etter en halv time går han akustisk. Han åpner med «Up In Tears», og imponerer smått - men akk så kort. Her kommer han i kontakt med seg selv - som om han går ut av Idol-Kurt -rollen.

Men etter hvert som bandet kommer inn i unplugged-delen, stiger Bryan Adams-faktoren.

Vi får låtene fra debutplata, pluss noen til. Versjonen av U2s «Beautiful Day» er ikke mye å takke vår skaper for. Før ekstranummerne «I» og «The Day After Tomorrow», kommer «She's So High» og salen eksploderer av elleville barn og ungdommer.

Det virker som om Kurt er fanget som idol. Han har tatt heisen til topps, istedenfor å gå trappene. Han er førstereisgutt, ble kastet inn i popens elitedivisjon, og har naturligvis ikke tyngde til å stå imot ønsker/press fra plateselskap og produsenter.

Det er bedre å ha god smak og dårlig stemme, enn omvendt - jamfør Bob Dylan m.fl.

Kurt har en til tider fantastisk vokal, litt Morten Harket, Bono og Robbie Williams, men smaken...

Pop og rock er fantastisk når det fungerer, er ekte og troverdig. Det er ikke Kurt.

STO OGSÅ PÅ: Fansen lot til å være uenige med Dagbladets anmelder.
STO PÅ: Kurt ga gass, men ble for vassen for vår anmelder.