DRAMATISK: Titus Welliver som Harry Bosch og Jamie Hector som Jerry Edgar i TV-serien bygd på Michael Connellys romaner.
DRAMATISK: Titus Welliver som Harry Bosch og Jamie Hector som Jerry Edgar i TV-serien bygd på Michael Connellys romaner.Vis mer

Fans av Harry Bosch kan se fram til ytterligere to sesonger

Wandrups utvalgte: Sesong to er ute på DVD.

DVD: TV-serien «Bosch» er et strålende politiepos fra Los Angeles, denne endeløse byen helten i ledige stunder kan beskue fra sitt hjem med vid utsikt. Titus Welliver er perfekt i rollen som politimannen forfatteren Michael Connelly har oppkalt etter den nederlandske maleren Hieronymus Bosch (1450-1516).

Den første sesongen var bygd på romanene «Knokkelbyen», «Echo Park» og «Betongblondinen». Nå er andre sesong ute på DVD. Den bygger på «Trunk Music», «The Drop» og «The Last Coyote». Tredje sesong, som er bebudet neste år, er en miks av «The Black Echo» og «A Darkness More Than Night». En fjerde sesong er planlagt med premiere i 2018.

Her er mye å glede seg til. Sesong to er en høyoktan killer, med Bosch i skytteltrafikk mellom LA og Las Vegas. Kona og datteren blir dratt inn i dramaet, noe som øker Bosch’s adrenalinutladning betydelig.

Musikken er fortreffelig. Harrys sidekick Jerry Edgar spør på et visst tidpunkt hvem som spiller på plata som står på i bilen. Svaret er Sonny Rollins og Miles Davis i «Doxy», fra plata «Bags’ Groove» (1957). «Har du prøvd å lytte til noe moderne?» spør Edgar. Bosch svarer: «Ikke foreløpig.»