Justin Bieber:

Fans blir ikke kvitt Bieber-billetter

Kun et par dager før superstjerna Justin Bieber (28) skal spille i Trondheim, prøver norske fans desperat å kvitte seg med billettene.

GIS BORT: Transportproblemer hindrer flere fans i å delta på Justin Bieber konserten i Trondheim i helga, og mange velger nå å gi bort sine billetter gratis. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
GIS BORT: Transportproblemer hindrer flere fans i å delta på Justin Bieber konserten i Trondheim i helga, og mange velger nå å gi bort sine billetter gratis. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til helga kommer ungpikeidolet Justin Bieber til Trondheim og skal lage show på Leangen Travbane. Konserten er en av bare fire konserter 28-åringen holder i Europa i år.

Arrangøren forteller at dette er den største konserten i Trondheims historie, og at de har solgt 40.000 billetter.

Det kanadiske ungpikeidolet har tidligere snudd Norge på hodet, blant annet i 2012 da han spilte på Operataket i Oslo og i 2015 da han stormet av scenen etter den beryktede vannsøl-hendelsen.

I år er det også rabalder knyttet til Biebers Norgesbesøk, men det på grunn av at norske fans desperat prøver å selge billettene sine til konserten. Det er bortimot umulig.

Saken ble først omtalt i Adresseavisen.

- Har «upsized»

Fullbooket fly og tog fra flere steder i landet har gjort det nærmest umulig for mange fans å komme seg til Trondheim.

Når Dagbladet fredag ettermiddag sjekker helgeavganger til Trondheim fra byene Oslo, Bergen og Stavanger, er det praktisk talt utsolgt hos flyselskapene Norwegian, Widerøe, Flyr og SAS.

SNAKKER TIL FANSEN: Justin Bieber forklarer til fansen hvorfor han må avlyse flere konserter. Vis mer

Catharina Solli, kommunikasjonssjef i Widerøe sier til Dagbladet at de har økt setekapasiteten som følge av at svært mange ønsker å dra til Trønderhovedstaden i helga, men at billettene gikk fort.

- Vi har «upsized» ett fly i fredag og ett fly mandag, med 32 ekstra seter per fly på strekningen Bergen-Trondheim-Bergen. Alle billettene ble utsolgt umiddelbart.

Avinor opplyser til Dagbladet at de ikke vil ha noen problem med å motta alle passasjerene som ankommer Værnes flyplass i helga.

- Prega hverdagen

Charlotte Sundfjord Frantzen fra Austevoll en av dem som verken kommer seg til Trondheim eller får solgt konsertbillettene sine.

- Jeg sitter med billetter til fire tusen kroner som jeg ikke får solgt. Jeg har forsøkt å selge dem i en måned, alle steder, hver dag, sier en oppgitt Frantzen til Dagbladet.

Hun forteller at det har vært vanskeligheter knyttet til Justin Bieber-konserten i lang tid.

- Det begynte på nyåret med at vi ikke fikk hotellrom. Allerede da sto det at det var fullbooket over alt. Det endte med at vi fikk ordna overnatting hos en familievenn, sier Frantzen.

SKUFFET: Justin Bieber superfan Charlotte Sunnfjord Frantzen er svært skuffet over at hun ikke får dratt på konsert i Trondheim. Foto: Privat
SKUFFET: Justin Bieber superfan Charlotte Sunnfjord Frantzen er svært skuffet over at hun ikke får dratt på konsert i Trondheim. Foto: Privat Vis mer

Men problemene stoppet ikke der.

- Vi tenkte at det var god tid igjen, så vi hadde tid til å vente med å bestille fly. Men billettene ble bare dyrere og dyrere, og så begynte det kaoset som er nå.

Justin Bieber-fanen forteller at hun har opplevd den siste tida som svært tung.

- Jeg er helt sjokkert. Det har prega hverdagen veldig de siste månedene. Jeg har vært inne på telefonen konstant for å prøve å finne en løsning.

Da Bieber var i Oslo 2013, var interessen for billettene totalt annerledes, kan Frantzen fortelle.

- Da kunne jeg solgt Golden Circle-billettene for 30.000 kroner. Nå får jeg 200 kroner for dem

Arrangør

Bård Flikke, hos konsertarrangøren Livesentralen, er ikke overrasket over at fans prøver å selge billettene til konserten.

- Når 40.000 har kjøpt billetter for 10 måneder siden er det naturlig at en andel av disse vil være forhindret å dra og vil videreselge billettene sine, sier Flikke til Dagbladet og legger til:

- Det er klart at både pandemien og SAS-flystreik kan ha påvirket planlegging til publikum. Vi hører også at tilgang og kostnad med å booke reise og overnatting i siste liten også er en utfordring, sier han.

Konserten på Leangen Travbane er fortsatt ikke utsolgt, og det er fortsatt mulig å kjøpe billetter fra den offisielle forhandleren.

- Opplever dere det store gjensalgsmarkedet som et problem?

- Vår bekymring med gjensalgsmarkedet er at folk kan bli utsatt for svindel. Som arrangør kan det ikke garanteres at billetter man kjøper fra andre vil være gyldige ved inngangen, vi har ingen mulighet til å kontrollere det før konserten, sier Flikke.

Ga bort billettene

Noen andre som også hadde tenkt seg på Justin Bieber-konserten, var Kristine Viste og dattera på 16 år. Slik blir det ikke. Fullbooka fly og dyre hotellpriser satte en stopper for det.

- Jeg var inne og så på hotellrom, og da snakker vi om mellom sju og ni tusen for to netter.

Viste bestemte seg derfor å prøve å selge billettene til konserten, men det skulle vise seg å være umulig.

- Jeg hadde dem ute til salg i en måned, kanskje to, så da tenkte jeg at det er så dumt om de ikke blir brukt. Det var datteren min enig i, sier bergenseren.

Til slutt valgte Viste og dattera å gi bort billettene

- Vi fikk et tips fra en venninne som bor i Trøndelag om at vi kunne prøve å gi dem til «Hjelp Mæ Å Hjelpe – Trondheim». Da sa datteren min at «det synes jeg vi skal gjøre mamma», forteller Viste.

GA BORT: Kristine Viste og datteren på 16 ble enige om å gi bort Justin Bieber-billettene de hadde kjøpt. Foto: Privat
GA BORT: Kristine Viste og datteren på 16 ble enige om å gi bort Justin Bieber-billettene de hadde kjøpt. Foto: Privat Vis mer

Gladnyhet for organisasjon

Det er ikke bare Kristine Viste som har valgt å gi bort billettene til den frivillige organisasjonen «Hjelp Mæ Å Hjelpe – Trondheim». Daglig leder Marthe Øyangen sier at de siste dagene har de fått mange billetter til Bieber-konserten. Disse skal organisasjonen gi bort til vanskeligstilte familier.

- Det begynte på onsdag. Jeg begynte å stusse for det var veldig mange utenfor Trøndelag som tok kontakt, sier Øyangen til Dagbladet.

Det at organisasjonen har mottatt flere billetter til konserten, gjør Øyangen svært glad.

- Vi har fått inn 21 billetter så langt. Vi syntes vi var heldige da vi hadde fått to. Dette er et arrangement som de vi hjelper normalt ikke ville hatt råd til å dra på, sier Øyangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer