Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fans og musikkbransjen i full forvirring: - Skuffende

Musiker Frank Ocean lurte fansen nok en gang. 

FORVIRRER: Frank Oceans etterlengtede oppfølger til «Channel Orange» har enda ikke kommet ut. Fansen er i full forvirring, etter at flere hint om albumets utgivelse ikke har ført noen vei. Bildet er fra Øyafestivalen i 2012. Foto:  Trond Litleskare / NTB scanpix
FORVIRRER: Frank Oceans etterlengtede oppfølger til «Channel Orange» har enda ikke kommet ut. Fansen er i full forvirring, etter at flere hint om albumets utgivelse ikke har ført noen vei. Bildet er fra Øyafestivalen i 2012. Foto:  Trond Litleskare / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sist den amerikanske artisten Frank Ocean (28) slapp album var i juli 2012. «Channel Orange» fikk strålende anmeldelser verden over, blant annet terningkast seks av Dagbladets anmelder. I 2011 kåret Dagbladet mikstapen hans, «Nostalgia, ULTRA», til årets album.

Det har siden vært relativt stille fra artisten, som egentlig heter Christopher Francis Ocean. Foruten noen gjestevers på andre artisters sanger, har ikke Ocean gitt ut noe ny musikk. Det betyr derimot ikke at han ikke har holdt fansen på pinebenken.

I over et år har artisten lagt ut mystiske innlegg i sosiale medier, om et kommende album med tittelen «Boys Don't Cry». Mange trodde albumet skulle dukke opp på fredag, men det gjorde det ikke.

Oceans manglende album har terget både fans og flere internasjonale medier. Time, The Guardian, Independent med flere har omtalt saken, da det fortsatt ikke er klart når det kommer.

Lurte fansen flere ganger
Pitchfork har laget en tidslinje over hintene til artistens album. I februar 2013 fortalte Ocean i et intervju at han hadde laget noen sanger til sitt neste prosjekt. To måneder seinere fortalte han at han hadde laget et moodboard til et kommende album. I oktober samme år skrev han på sin Tumblr-side at albumet skulle komme neste sommer.

To sommere er gått, og Ocean har fortsatt ikke gitt ut noe ny musikk. Dette er bare noen eksempler på ganger R&B-artisten har lurt fansen med kryptiske beskjeder om plata.

Det var ventet at albumet skulle dukke opp fredag den 5. august, men det gjorde det ei. Det var New York Times som meldte dette, med en hemmelig kilde de hevdet var fra Apple Music. Nyheten kom etter at Ocean hadde hatt en mystisk videostream på nettsida si der han kuttet planker og spilte instrumental musikk.

Fansen gikk hardt ut mot 28-åringen i sosiale medier, og etterlyser fortsatt det etterlengtede «Boys Don't Cry».

- Forventningene er skyhøye

Musikkanmelder i Klassekampen og «Vers»-skribent i Dagbladet, Martin Bjørnersen, var en av dem som hadde håpet albumet skulle komme fredag.

- Det er selvfølgelig skuffende, og irritasjonen fansen føler på, er forståelig. Jeg sitter og venter på den skiva, men til syvende og sist er det faktisk han som bestemmer når den kommer. Vi kan ikke føle at han «skylder oss noe», det er hans valg, sier Bjørnersen til Dagbladet.

Musikkeksperten mener at Ocean kan miste troverdigheten og tilliten fra fansen om han fortsetter sånn.

- Han setter lista høyt for seg selv. Om albumet plutselig kommer i natt må det være bra. Forventningene er skyhøye, forteller han.

- Kryptiske ordlag

Bjørnersen sier at artisten hele tida har uttalt seg med få ord, som ofte har tent gnister hos fansen.

- Albumet har han annonsert i kryptiske ordlag. Det er viktig å få med seg at det aldri var bekreftet offentlig at albumet skulle komme på fredag. Man blir jo litt frustrert av all ventingen, men vi får håpe det blir verdt det, sier han.

Selv om lite konkret informasjon finnes om albumet, har Bjørnersen gjort seg noen bemerkninger.

- Den lille gjengen av musikkvennene hans som har hørt det sier at Frank har tatt det til et nytt nivå. Den sparsomme informasjonen hinter også mot at han går i en elektronisk og mer lydfokusert retning. Albumet virker ambisiøst, forklarer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!