Fansen besvimer på Harald Zwart-premiere

- Det er ubeskrivelig å stå her nå, midt i Hollywood.

FILM-EKTEPAR: — Jeg tror ungdommen identifiserer seg med rollefiguren Clary Fray, fordi filmen viser at det alltid finnes en løsning på ethvert problem, sier Veslemøy Ruud Zwart, som er medprodusent på «Demonenes by». Foto: Scanpix
FILM-EKTEPAR: — Jeg tror ungdommen identifiserer seg med rollefiguren Clary Fray, fordi filmen viser at det alltid finnes en løsning på ethvert problem, sier Veslemøy Ruud Zwart, som er medprodusent på «Demonenes by». Foto: ScanpixVis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Et kaos av blitz-lamper, tv-kameraer og journalister fra USA, Kina, Frankrike og Australia presser seg mot repet ved løperen som leder inn til førpremieren på Harald Zwart-filmen «Skyggejegerne: Demonenes By».

Et steinkast unna, på sagnomsuste Sunset Boulevard, står en kø av svartkledte fans og hyler mot stjernene Lily Collins (24) og Jamie Campbell Bower (24).

- Fansen er som besatte. Nå nettopp var det en jente som besvimte da hun så Jamie, sier Collins, til Dagbladet, i det hun balanserer på skyhøye hvite stiletthæler mot den legendariske kinoen Arclight Cinerama Dome i hjertet av Hollywood.

Collins er iført hvit kjole og er omgitt av medlemmer i boybandet The Wanted.

- Vi var i et shoppingsenter og hun bare ramlet i bakken. Vi måtte gi henne vann så hun kom seg, forteller Collins, hovedrolleinnehaver i Demonenes by, den første filmen basert på den bestselgende bokserien «Mortal Instruments», skrevet av Cassandra Clare.

Etterfest Allerede klokken åtte om morgenen lokaltid, sto fans påmalt symboler fra Skyggejegerne-filmen i kø foran kinoen, blant fire etasjers høye reklampostere med bilder av Nicole Kidman og Matt Damon.

De veiver med plakater med tekster som «Hugs, Robert Sheehan» og «Love you, Jamie!», rettet mot de to kjekkasene i filmen, irske Robert Sheehan og eksmodellen Campell Bower.

- Etter visningen skal jeg på etterfest å feire, for jeg er ubeskrivelig stolt av denne filmen, jubler Collins.

STJERNELAGET: Regissør Harald Zwart, forfatter Cassandra Clare og filmens skuespillere var alle samlet på førpremieren til filmen «Skyggejegerne: Demonenes By» i Los Angeles. Foto: Scanpix
STJERNELAGET: Regissør Harald Zwart, forfatter Cassandra Clare og filmens skuespillere var alle samlet på førpremieren til filmen «Skyggejegerne: Demonenes By» i Los Angeles. Foto: Scanpix Vis mer

Ved dørene står bredskuldrede livvakter, mens managere og stjerner virrer rundt på den omtrent femti meter lange løperen. Plutselig lyder det et hylende jentekor: «Jamie, Jamie, Jamie!».

Hysteriet stiger idet Campbell Bower dukker opp nederst på løperen, iført knallblå vest og dress med hvitt skjortebryst. Den lange blonde luggen er elegant svingt bakover og i høyre nesevinge har han en sølvring.

- Rollefiguren min er sårbar og det er det jeg elsker med ham, sier Campbell Bower, og avslører at han er i lykkerus over å få lov til å dra på førpremiere i Fredrikstad i Norge.

- Jeg gleder meg enormt til å besøke Haralds hjemby. Det var så vidt vi fikk det til, både Lily eller jeg var egentlig for travle. Men så tenkte vi på at det var Norge, og at vi ville se hjembyen til Harald. Vi jobbet skikkelig hardt for å få det til.

Bak ham ankommer forfatteren Clare, i grønn silkekjole og hår som er farget i lilla, blått og rødt.

- Dette er sinnsykt! Bloggerne som driver fansider som «Mortal Institute» og «City of Bones Movie», skriker øredøvende ved synet av både forfatteren og stjernen.

- Dette er sinnssykt. Da vi spilte inn filmen, var det fans overalt utenfor settet. Men jeg tenkte ikke på hvordan det ville blir på premierer og sånt, sier Kevin Zegers, kjent fra «Gossip Girl»-serien på Tv. Han tilbrakte natten med fans som sto i kø for å vinne billetter.

- Jeg delte ut kaker til dem og det var storartet. Jeg er veldig glad for at fansen er interessert i filmen, men det rareste jeg har sett er fans som besvimer.

TØFF GJENG: I dag hadde storfilmen «Skyggejegerne: Demonenes By», regissert av norske Harald Zwart, premiere i Los Angeles. Foto: Scanpix
TØFF GJENG: I dag hadde storfilmen «Skyggejegerne: Demonenes By», regissert av norske Harald Zwart, premiere i Los Angeles. Foto: Scanpix Vis mer

En jente veiver et skilt med teksten «I Love The Irish», rettet mot Sheehan. Hun skriker opp i det krølltoppen fra Irland dukker opp på løperen, iført en psykedelisk lilla og blå dress.

- Etter visningen skal jeg feste på god gammeldags vis, roper villstyringen, til Dagbladet.

- Ubeskrivelig å stå her Også en eldre stjerne oppsøker Dagbladet i kaoset av flotte kjoler og glitrende smykker. Jared Harris (51), kjent som «Lane Pryce» i tv-serien «Mad Men», spiller «Hodge Starkweather» i Zwart-filmen:

- Harald er veldig samarbeidsvillig, og har en åpen og lyttende metode. En av de tingene som var viktig for ham var at alt var psykologisk logisk, minst like viktig som action, og det setter jeg pris på som skuespiller, ser tv-veteranen, som smilte mot presseflokken med sin forlovede, tv-personligheten Allegra Riggio (38), på armen.

Veslemøy Ruud Zwart er kledd i svart skjørt og kremgul bluse fra Caroline Herrera. Det glitrer i øreringer og en gigantisk diamant på høyre hånd. Ekteparet gliser frå øre til øre.

- Det er ubeskrivelig å stå her nå, midt i Hollywood, smiler stjerneregissøren.

Hva skal dere etterpå?

- Da skal vi på fest, og se glade ansikter og store smil. Men vi vet også at vi har en jobb å gjøre allerede i morgen, med neste film, sier ekteparet, som allerede arbeider med film nummer to i Skyggejegerne-serien.

HOVEDROLLEN: Hovedrolleinnehaver i «Skyggejegerne: Demonenes By», og datteren til poplegenden Phil Collins, sier hun er overrasket over forrykte fans. - Men jeg setter virkelig pris på at bokfansen er så opptatt av filmen, sier Hollywood-yndlingen til Dagbladet. Foto: Scanpix
HOVEDROLLEN: Hovedrolleinnehaver i «Skyggejegerne: Demonenes By», og datteren til poplegenden Phil Collins, sier hun er overrasket over forrykte fans. - Men jeg setter virkelig pris på at bokfansen er så opptatt av filmen, sier Hollywood-yndlingen til Dagbladet. Foto: Scanpix Vis mer

Heather Duval er 22 år og blogger for Fanspired.com, en fanside hun sier har 40.000 lesere i måneden.

- Jeg tror de har en større fanbase enn de forventet. Jeg har vært fan av bøkene i årevis og jeg tror det finnes veldig mange som meg. Denne filmen kommer nok til å bli like stor som Hunger Games, Twilight og Harry Potter.

Olivia Willett (11) og venninnen Syreta Khan (12) er fans og stilte seg i kø klokken åtte om morgenen, allerede på ettermiddagen i går, norsk tid.

- Da jeg kom var det kø rundt kvartalet, men vi ville komme tidlig for å se stjernene, skingrer Willett.

- Da jeg så Jamie begynte jeg å gråte.

FANSKARE: - Nå skal vi feste, fastslår Campbell Bower, overfor Dagbladet. Stjernen fra «Twilight»-filmene har opplevd at fansen besvimer når de ser ham Foto: Scanpix
FANSKARE: - Nå skal vi feste, fastslår Campbell Bower, overfor Dagbladet. Stjernen fra «Twilight»-filmene har opplevd at fansen besvimer når de ser ham Foto: Scanpix Vis mer