HVEM VINNER?: Finalistene i «Idol» forteller hvem som vinner finalen i morgen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«Idol»-finale på TV 2

Fansen chartret eget fly for å se Øystein i «Idol»-finalen

I kveld møtes Øystein Hegvik (18) og Kristian Raanes (22) i «Idol»-finalen.

Lørdag lander det et noe spesielt fly på Gardermoen. Flyet er en 33-seters Saab 340 fra det svenske selskapet Air Leap, som vanligvis flyr ruta Ørland - Oslo.

Men i dag er det annerledes enn det vanligvis pleier å være. Flyet er nemlig chartret for anledningen, og dekorert på et helt spesielt vis.

ØYSTEIN-FLYET: Det chartrede flyet er dekket med tegninger av Øystein, og tekst som: «Vi heie på dæ!» og «Stemmen fra Ørland». Foto: Privat
ØYSTEIN-FLYET: Det chartrede flyet er dekket med tegninger av Øystein, og tekst som: «Vi heie på dæ!» og «Stemmen fra Ørland». Foto: Privat Vis mer

- På semifinalen sist lørdag så var den noen i næringslivet på Brekstad som hadde leid et fly og dekorert det med ansiktet mitt, og skrevet «Lykke til Øystein Hegvik», forteller Hegvik til Dagbladet.

Når flyet lander i dag, er det fylt til randen med Øysteins fans.

For etter elleve ukers beinhard konkurranse er det nemlig Øystein Hegvik (18) og Kristian Raanes (22) som står igjen som finalister.

Begge er tilfeldigvis trøndere: Kristian er oppvokst i Orkanger, litt sør for Trondheim. Mens Øystein er fra Brekstad, oppe ved Fosen.

Tar det med ro

Når «Idol»-finalen går av stabelen på H3 Arena på Fornebu i kveld, er forventningene til den aller siste livesendingen store. Men da Dagbladet møter de to finalistene dagen før den store dagen, tar de det hele svært med ro.

- Jeg tror det handler om å ikke legge for mye i det. For selv om det er finale er det fortsatt en vanlig livesending, der vi skal gjøre jobben vår, og vi skal levere. Hvis vi gjør det, så er det opp til folket. Det er bare å gjøre sitt beste, sier Øystein.

CHARTRET FLY: På lørdag lander nok en gang det chartede og dekorerte flyet på Gardermoen, fullt av Øystein Hegvik-fans. Foto: Privat
CHARTRET FLY: På lørdag lander nok en gang det chartede og dekorerte flyet på Gardermoen, fullt av Øystein Hegvik-fans. Foto: Privat Vis mer

- Det blir litt rart, for vi har levd i ei boble i elleve uker. Selv om det er en utrolig liten del av en potensiell karriere, så er det akkurat nå, midt oppe i det, veldig stort. Jeg kommer nok til å skjelve litt i knærne uansett hvordan jeg har gjort det, når vi står foran der og skal få dommen, sier Kristian Raanes til Dagbladet, før han fortsetter:

- Det har vært overraskende naturlig å gå fram foran kameraet og gjøre selve opptredenen. Det var jeg kjemperedd for i utgangspunktet, at jeg skulle få knekken og ikke tørre å gjennomføre.

GODE VENNER: Kristian Raanes og Øystein Hegvik er blitt gode venner gjennom deltakelsen i «Idol». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GODE VENNER: Kristian Raanes og Øystein Hegvik er blitt gode venner gjennom deltakelsen i «Idol». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Bodd sammen

Begge to kommer til å ha sine nærmeste familie og venner til stede i salen i kveld. De to «Idol»-finalistene har også rukket å bli gode venner i løpet av de elleve ukene «Idol»-sesongen har pågått.

Deltakerne har nemlig bodd sammen i litt forskjellige leiligheter i løpet av disse ukene. Øystein og Kristian har bodd sammen siden forrige lørdag, og har på den tida tilsynelatende lært hverandre å kjenne svært godt.

- På tv har vi på en måte fått hver vår rolle. Min rolle har vært litt beskjeden og usikker og sånn, men i virkeligheten er jeg ikke så veldig beskjeden. Det vet Kristian godt. Det er jo meg det også, men jeg er veldig mye mer enn hva man ser på tv. Jeg er ganske livlig, har mye energi, forteller Øystein, til bekreftende nikk fra Kristian.

- Men nå som dere kjenner hverandre så godt, har dere ikke oppdaget noen irriterende sider ved den andre?

- Det er en ting han gjør, og det er nemlig at han spiller gitar hele tida. Hvis man snakker, så begynner han plutselig å spille. Da tenker man fort: «Ja, særlig at du bryr deg». Det er veldig mye gitarspilling, sier Øystein, før Kristian parerer:

- Jeg hører på hva som blir sagt, da … Jeg må fikle med fingrene for å klare å holde meg rolig. Men er det verste du har om meg? Grav litt mer!

Se flere ting som irriterer «Idol»-finalistene i videoen øverst i saken!

TAR DET MED RO: Selv om Kristian og Øyvind møter hverandre til «Idol»-finale lørdag kveld, tar de det med ro. Det er ingen innbitt konkurranseånd å spore, derimot støtter gutta hverandre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TAR DET MED RO: Selv om Kristian og Øyvind møter hverandre til «Idol»-finale lørdag kveld, tar de det med ro. Det er ingen innbitt konkurranseånd å spore, derimot støtter gutta hverandre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Trønderske tilstander

- En ting jeg har merket de siste ukene er at vi har overraskende mye til felles, forteller Kristian, og utdyper:

- Både med oppvekst, og hvem vi har vært i sosiale sammenhenger og hva vi står for. Bare det at du begynte med musikk fordi dine eldre søsken spilte trommer, du har far i danseband, og sånne tilfeldigheter. Det er utrolig godt at det sitter igjen to trøndere med relativt lik bakgrunn i «Idol»-finalen 2018.

3000 FANBREV: Glenn Lyse ble bombardert med fanbrev etter «Idol»-seieren i 2007. I dag savner han ikke rampelyset, og holder seg unna kjendisfester. Video: Jan Thomas Holmlund Vis mer

For uansett hvem av de to som vinner «Idol», er de klare på én ting: «Gullet skal heim!». Og «heim», det er i Trøndelag.

- Jeg er spent på å komme hjem, se hva slags tilstander det er der. Når det er blitt chartret fly og greier, sier Øystein, som til vanlig går på videregående skole og jobber på Bjugn bowling.

- Det er artig å følge med på sosiale medier. Det koker rett og slett, for det blir plutselig mye felles bekjente som engasjerer seg på våre vegne. Og på Facebook-sida mi er det bare «Idol» det går i akkurat nå, sier Kristian.

Begge forteller at de har fått masse hyggelige tilbakemeldinger. Spesielt Kristian fikk et hyggelig brev denne uka.

- Jeg fikk et i forgårs. Mitt første frierbrev, det var veldig koselig.

- Har du svart?

- Ja … Jeg svarte ikke ja, altså. Men jeg måtte si takk. Det var veldig snilt, forsikrer han.

Dette synger de i kveld:

Øystein Hegvik: «Berlin» av Ry X, som han sang siste dagen av bootcampen.

Kristian Raanes: «Dancing on my own» av Robyn, som han sang i semifinalen.

Øysteins egenvalgte låt: «Running To The Sea» (Röyksopp & Susanne Sundfør).

Kristians egenvalgte låt: «Somebody Like You» (Keith Urban).

Den siste sangen har gutta fått velge mellom to originallåter fra plateselskapet Universal. Da har begge valgt låten «Before I Go», som ble sluppet fredag.