- Fansen deres spyr ut det mest rasistiske, homofobiske og kjønnsdiskriminerende hatet jeg noengang har sett

Plagiat-anklage førte til nettstorm.

BESKYLDES FOR PLAGIAT:  Både Paramore-vokalist Hayley Williams og New Found Glory-gitarist Chad Gilbert mener One Direction har stjålet litt mer enn de burde i deres nye låt «Steal My Girl». Foto: NTB Scanpix
BESKYLDES FOR PLAGIAT: Både Paramore-vokalist Hayley Williams og New Found Glory-gitarist Chad Gilbert mener One Direction har stjålet litt mer enn de burde i deres nye låt «Steal My Girl». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske vokalisten i rockebandet Paramore, Hayley Williams (25) gikk mandag ut på Twitter og anklaget det populære boybandet One Direction for plagiat.

Hun mener nemlig at begynnelsen på bandets låt «Steal My Girl», ikke kunne vært mer lik begynnelsen på låta til det amerikanske bandet New Found Glorys «It's Not Your Fault», som ble utgitt i 2006.

- Jeg forstår at jeg kommer til å få mye hat fra en veldig stor fanskare nå, men det handler egentlig om hvem som pitsjet eller var med å skrive låta, skriver Williams på Twitter.

Svertende kommentarer Williams har selv vært i et forhold med New Found Glory-gitarist Chad Gilbert siden 2008. Da også han gikk ut på sin Twitter-konto og påpekte likheten mellom de to låtene, kokte Twitter over.

Etter å ha blitt bombardert med svertende kommentarer fra illsinte One Direction-fans, trakk han seg imidlertid tilbake, og sendte bandet en oppfordring på Twitter.

- Fansen deres spyr ut det mest rasistiske, homofobiske og kjønnsdiskriminerende hatet jeg noengang har sett på internett. Dere har en platform til å endre dette, skriver Gilbert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer