Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fansen finner feil ved Potter

«Harry Potter og De Vises Stein» slår alle publikumsrekorder, men ikke alle britiske Potter-fans er like fornøyd med produktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fansen mener filmen ikke stemmer med boka. Ta for eksempel trollmannshabitten: Når Harry tar den av seg, forblir den synlig, heter det uttrykkelig i J. K. Rowlings originaltekst. Men i ett av filmens opptrinn oppløser den seg tilsynelatende i tynne lufta, uten at det bidrar noe til handlingen.

Noen av feilene er klassiske regissør- og inspisient-tabber, som man ikke venter å finne i en slik påkostet storfilm.

I en scene går Harry gjennom ei dør og inn i et rom - men når tilskuerne i neste scene ser rommet innenfra, er døra plutselig forsvunnet. Regissør Chris Columbus ser dessuten ut til å ha spart på statistutgiftene i filmen, budsjettet på 1,1 milliarder kroner til tross.

I én scene fra trollmennenes handlegate Diagonallmenningen passerer Harry og vennen Gygrid én og samme heks to ganger etter hverandre.

Skarpsindige små Harry-eksperter har også merket seg at Hermine i sjakkspillet mot slutten av filmen står på det svarte feltet. Ifølge boka, som for fansen nærmest må regnes som et hellig skrift, heter det uttrykkelig at hun står på hvitt.

(NTB)

Hele Norges coronakart