Fansen fortviler etter «Skam»-sjokk: - Det er helt føkka

Dagbladets tv-anmelder forstår fansens fortvilelse, men tror ikke serien behøver å ta stor skade av at «William» slutter.

KJÆRESTEPAR: Romansen mellom William og Noora, populært kalt «Noorhelm», preget i stor grad sesong to av «Skam». Nå kan det se ut til at romansen er over, ettersom Thomas Hayes som spiller William slutter i serien. Foto: NRK
KJÆRESTEPAR: Romansen mellom William og Noora, populært kalt «Noorhelm», preget i stor grad sesong to av «Skam». Nå kan det se ut til at romansen er over, ettersom Thomas Hayes som spiller William slutter i serien. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld avslørte VG at Thomas Hayes, mer kjent som William, slutter i «Skam» etter to sesonger i den populære ungdomsserien på NRK.

Han oppgir som grunn at han er redd for å miste seg selv. Fansen derimot er redde for å miste ham.

«D kan ikke være sant». «Jeg griner». «Det er helt føkka! William ER Skam».

Se Skavlan imitere «Skam»-Noora: - Jeg ekke forelska i William

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Den lukkede Facebook-siden til «Skam» ble oversvømt av kommentarer fra sjokkerte fans da nyheten kom ut.

«OMG JEG GRÅTER!!!! hva skal jeg glede meg til nå!? Det er ingen skam uten William!! hva skal jeg gjøre!?»

«Dette bør være en sein aprilsnarr :(((»

Bitre tårer

- Dette var dagens sjokknyhet fra kulturlivet, sier Dagbladets tv-anmelder Marie Kleve.

- Fansen, særlig de yngste, kommer til å gråte bitre tårer over ham, men jeg tror ikke serien behøver å ta så veldig skade av at han slutter. Det var på tide å bevege seg litt bort fra Noora+William og over på andre temaer, sier hun og legger til:

- Men det er klart, hvis «Skam» skal holde på den voldsomme appellen hos det kvinnelige publikummet, må de nok spa opp en ny eyecandy-kandidat som damene kan ta selfies med på neste kjendisfest.

FANSEN FORTVILER: «Skam»-fans fortviler etter at nyheten om Thomas Hayes’ exit fra serien sprakk i går kveld. Blant annet er kommentarfeltet på «Skam»-gruppa på Facebook tungt preget av gråteemojis. Her er Hayes avbildet med fans på Norway Cup i forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FANSEN FORTVILER: «Skam»-fans fortviler etter at nyheten om Thomas Hayes’ exit fra serien sprakk i går kveld. Blant annet er kommentarfeltet på «Skam»-gruppa på Facebook tungt preget av gråteemojis. Her er Hayes avbildet med fans på Norway Cup i forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Smart grep

- Det blir spennende å se om noen av de andre karakterene klarer å skape den samme hypen som William og Noora, sier Ingeborg Heldal, blogredaktør i Aller og ihuga «Skam»-fan.

- Da jeg hørte nyheten, tenkte jeg først: Å nei, hva skal vi gjøre nå? Men egentlig tror jeg det er et smart grep av ham ikke å knytte seg så mye til William-rollen. Hadde han gjort det, ville han for alltid blitt William.

Heldal mener det ikke har vært noen mannlig hovedrolle fra norske tv-serier som har fått like mye oppmerksomhet siden Torbjørn Harr spilte i «Frida - med hjerte i hånden» i 1991.

- Nå må vi bare omfavne sesong 3. Vi vet jo at Isak skal være i front, og det er fint at det blir fokus på ham. Kanskje Penetrator-Chris får blomstre også, når William er borte, sier Heldal og fortsetter:

- Nå har jeg fordel av å være en voksen «Skam»-fan. Jeg tenker mer rasjonelt. Hadde jeg vært fjorten år, ville jeg ligget hjemme i senga mi og grått. Nå takler jeg tapet av William usedvanlig godt, syns jeg selv.

Hva nå?

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, fortalte Thomas Hayes til VG.

Akkurat hva han skal i gang med, sier han ingenting om.

Ikke alle «Skam»-tilhengere så på dette som verdens undergang.

«Tenker at han må følge drømmen sin, om han slutter så er jo det leit men håper han i hvertfall får en jobb innen film :) så ønsker han masse lykke til :D», skrev en. Mens en annen mente dette var dumt, men siden han vil utvikle seg som skuespiller, er muligheten for å se ham seinere, stor.

Dette er frisyren «alle» vil ha nå
Elevene ved «SKAM»-skolen: - Ja, det arrangeres hooke-fester

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer