SINGEL IGJEN: I den nye boka om Bridget Jones, «Bridget Jones: Mad About the Boy», som kommer ut 10. oktober, er Jones alenemor til to etter at ektemannen Mark Darcy døde fem år tidligere. Foto: Stella Pictures
SINGEL IGJEN: I den nye boka om Bridget Jones, «Bridget Jones: Mad About the Boy», som kommer ut 10. oktober, er Jones alenemor til to etter at ektemannen Mark Darcy døde fem år tidligere. Foto: Stella Pictures Vis mer

Fansen fortviler over ny Bridget Jones-bok

Bridget er singel og alenemor til to etter Mark Darcys død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er sytten år siden verden ble kjent med den litterære protagonisten Bridget Jones, i Helen Fieldings suksessroman «Bridget Jones's Diary». Tidligere i år kom nyheten om at en tredje bok var på vei, men det er først nå deler av innholdet er blitt kjent.

Singel tobarnsmor Om kort tid kommer den tredje boka i serien om Bridget Jones ut, og handlingen har allerede opprørt ihugga fans.

I «Bridget Jones: Mad About the Boy» har nemlig Fielding bestemt seg for å ta livet av Bridgets store kjærlighet, kjekkasen Mark Darcy. Forrige bok endte med at Darcy fridde til Jones, men et utdrag av den kommende boka, trykket i britiske Sunday Times magazine, røper at Darcy nå er død.

Vi møter Bridget Jones, nå 51 år gammel og mor til to, fem år etter at ektemannen døde av årsaker som ikke blir kjent før boka kommer ut den 10. oktober. Det er den single Jones på jakt etter kjærligheten man kanskje husker best fra de tidligere bøkene, og denne gangen er det en ung mann, flere tiår yngre enn Jones selv, som fatter hennes interesse, etter fem år som aleneforsørgende enke.

Fansen fortviler Etter at nyheten ble kjent begynte opprørte fans raskt å uttrykke sin fortvilelse over Darcys død på sosiale medier.

«Mark Darcy er død. Bridget Jones er en enke!! Dette er alt for mye å takle på en søndag morgen», skriver en fan på Twitter, mens en annen kjefter på forfatteren: «Hva i helvete er det Helen Fielding driver med i den neste Bridget Jones-boka!?»

«Jeg har ett spørsmål til Helen Fielding: HVORFOR!?» skriver en annen.

Sammenlagt har de to første bøkene solgt mer enn 15 millioner eksemplarer fordelt på 40 land, ifølge New York Times. I en kåring holdt av avisa The Guardian, ble «Bridget Jones's Diary» stemt fram som én av de ti bøkene som best definerte det 20. århundre.

Begge bøkene ble adaptert til filmlerretet, med oscarnominerte Renée Zellwegger i hovedrollen som den selvironiske og lett nevrotiske litterære karakteren.

TREDJE BOK: Den tredje boka i serien om Bridget Jones kommer ut 10. oktober. Foto: Scanpix
TREDJE BOK: Den tredje boka i serien om Bridget Jones kommer ut 10. oktober. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer