Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fansen gråt

Mens svenske anmeldere lo av Jay-Zs solbriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag headliner verdens største hiphopstjerne Hovefestefivalens åpningsdag i Arendal. I går spilte Jay-Z i Globen i Stockholm for 9000 fans. Det er første gang han er i Sverige siden 1997.

Og de svenske anmelderne er stor sett sett fornøyde, selv om de klager over at konserten var forsinket, for kort (80 minutter) og manglet ekstranummer.

- Det merkes at han er en av verdens største artister. Vi er mange som har ventet på dette og det var nesten slik at man måtte gni seg i øynene for å skjønne at han virkelig var her, sier Aftonbladets musikkanmelder Jenny Seth til avisa.

Dagens Nyheters Nanushka Yeaman klager på sin side over at lyden var så høy at hun holdt på å pådra seg tinnitus. Hun synes heller ikke at Jay-Zs flow kom til sin rett.

- At han ikke er en like stor entertainer, som han er entrepenør og ordjonglør, kompenserer han med med å vise videoene til låtene, skriver Yeaman, og mener at konserten manglet det lille ekstra.

Anders Nunstedt i Expressen gir konserten to av fem bier, og er misfornøyd over at konserten framsto som en miniversjon av Jay-Z amerikanske storkonserter. Han fikk seg også en god latter av Jay-Zs solbriller.

- Det er mulig at stjernen forsøkte å se hard ut bak de diamantprydede solbrillene, som sannsynligvis koster mer enn Petters Lexus. Men mest av alt så de ut som Elton Johns avlagte scenerekvisita. Veldig moro, mente han.

Pauline Stoltz i Svenska Dagbladet er på sin side ekstremt fornøyd med konserten som avsluttet med «Numb/Encore».

KANSKJE KOMMER KONGEN: Jay-Z spilte i Globen i går og kommer til Arendal på mandag. Foto: Scanpix
KANSKJE KOMMER KONGEN: Jay-Z spilte i Globen i går og kommer til Arendal på mandag. Foto: Scanpix Vis mer

- Den alt for korte konserten drar ned en nærliggende toppkarakter, men det går ikke an å se bort fra at Jay-Z, Hova, Jigga Man - kjær rapper har mange navn, til og med uten ekstranummer leverte årets mest dynamiske hiphopkonsert.

image: Fansen gråt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!