<strong>Har gavmilde fans:</strong> En ny bok om bandet Motorpsycho finansieres av fansen på forhånd. Allerede har det kommet inn mer enn nok til å dekke trykkerikostnadene på 30 000 kroner. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
Har gavmilde fans: En ny bok om bandet Motorpsycho finansieres av fansen på forhånd. Allerede har det kommet inn mer enn nok til å dekke trykkerikostnadene på 30 000 kroner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Fansen har finansiert ny Motorpsycho-bok

Har spytta inn 50 000 kroner på to dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både artister og filmskapere har kastet seg på trenden med crowdfunding, eller folkefinansiering, altså at folk som ønsker å se et prosjekt bli ferdigstilt betaler på forhånd slik at produksjonskostnadene blir dekket.

Betaler på forhånd Filmatiseringen av Mads Larsens kontroversielle bok «Pornopung» er delvis finansiert på denne måten, og har planlagt première neste høst.

Nå ligger alt til rette for at også den norske bokbransjen også skal få sin første crowdfundede utgivelse.

Falck forlag, drevet av Christer Falck, gir nemlig nå ut Johan Harstads bok om Motorpsycho-albumet «Blissard», og for å lage en eksklusiv hardcover-utgave, har de bedt om støtte fra folket.  

Mer enn nok For å få til utgivelsen er forlaget avhengig av å få inn 30 000 kroner til å dekke trykkerikostnader.

Men allerede etter to dager har 173 personer bidratt med totalt 50 000 kroner, hvilket vil si at det har kommet inn mer enn nok penger i kassa for utgivelsen.

Alle som bidrar til prosjektet får en signert versjon av boka, som er den tolvte bokutgivelsen i Morgenbladets «Topp100»-serie, basert på avisas kåring av de 100 beste platene i norsk musikkhistorie.

- Genialt - Jeg hadde regna med at det skulle bli noe av, men at det skulle gå så fort hadde jeg ikke trodd, sier en svært engasjert Christer Falck til Dagbladet.

- Det er veldig kult å få til, og jeg mener dette er den mest geniale og fremtidsretta måten å selge ting på for uetablerte aktører eller folk med en trofast fanskare.

<strong>Christer Falck:</strong> Driver forlag og nybrottsarbeid innen finansiering av bokutgivelser.
Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
Christer Falck: Driver forlag og nybrottsarbeid innen finansiering av bokutgivelser. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet Vis mer

- Forfattere, artister og filmskapere slipper å legge ut en masse penger uten å vite om får noe tilbake. Det er helt genialt. Du kan si «Hei jeg heter Knausgård og vil skrive en bok om The Aller Værste. Er det noen som vil betale?». Og hvis det er det får du dekka alle kostnader og lønna di, før du setter i gang, sier Falck.

Selve finansieringen av Motorpsycho-boka blir organisert gjennom crowdfunding-nettsida Newjelly.com, der blant andre Falck og Turboneger-bassist Thomas Seltzer er medeiere. 

Falck sier at det er mulig å spytte inn penger frem til 5. november, og at utgivelsesdatoen for boka er satt til 23. november.

<strong>Forfatter:</strong> Johan Harstad. Foto: Lars Myhren Holand
Forfatter: Johan Harstad. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer