Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Game of Thrones

Fansen ikke fornøyde med nyheten om neste Game of Thrones-bok

George R.R. Martin utsetter en bok og gir ut en annen.

BRUKER DEN TIDA HAN TRENGER: Forfatter George R.R. Martin har jobbet med neste bok i A Song of Ice and Fire-serien i mange år. Foto: NTB Scanpix
BRUKER DEN TIDA HAN TRENGER: Forfatter George R.R. Martin har jobbet med neste bok i A Song of Ice and Fire-serien i mange år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nei, vinteren er ikke på vei. Ikke i 2018. Dere må fortsatt vente på «The Winds of Winter», skriver forfatteren bak bokserien «Song of Ice and Fire», George R.R. Martin, i et nytt innlegg på egen blogg.

Dermed må fans av det enormt populære fantasyuniverset, hvor handlingen sentres rundt et føydalsamfunn i det fiktive landet Westeros, nok en gang smøre seg med tålmodighet.

Siste bok av«Song of Ice and Fire, som er utgangspunktet for verdens største tv-serie, HBOs «Game of Thrones», heter «A Dance with Dragons» og ble utgitt i 2011.

Utålmodige lesere

I årene etter siste bok har forfatteren fortalt om at han arbeider med «Winds of Winter», den sjette av totalt syv bøker i bokserien, en rekke ganger, og utsatt lanseringsdatoen like mange ganger.

Noe som ikke bare har resultert svært utålmodige lesere, men også i at handlingen i tv-serien, som teller syv sesonger, nå befinner seg langt foran handlingen til bøkene til R.R. Martin.

Mange tar nyheten om nok en utsettelse av «Winds of Winter» svært tungt, og en går så langt som å titulere forfatteren som «mestertroll». Andre tyr i kjent internettstil til å visualisere frustrasjon med skrike-, gråte- og sinna-animasjoner:

Klar med ny bok

Skrivesperre er derimot noe fantasyregenten R.R. Martin ikke lider av. I samme bloggpost, hvor forfatteren annonserer at Winds of Winter fortsatt ikke er ferdig, kommer nyheten om hva R.R. Martin faktisk har jobbet med den siste tida. Han har nemlig skrevet en helt annen bok, 989 sider lange «Fire & Blood».

Det litterære verket tar for seg forhistorien til et av de sentrale maktdynastiene i både bok- og tv-serien, Targaryen-familen, og utgis 20. november i år.

I gårsdagens bloggpost, hvor R.R. lanserte nyhetene, nevner han også skrivemetoden han benytter seg av, som mest sannsynlig påvirker hvor lang tid han bruker på en ny bok.

Gammelt skriveprogram

Forfatteren skriver nemlig bøkene sine på en eldgammel MS-DOS-maskin med skriveprogrammet Wordstar 4.0, populært på 80-tallet.

Her er en videogjennomgang av Wordstar 4.0:

Det vage tidsestimatet i løpet av 2019, er dermed det nærmeste man kommer en nåværende lanseringsdato for «Winds of Winter». Siste sesong av tv-serien «Game of Thrones» er ventet våren 2019, men HBO er allerede i planleggingsfasen for en rekke spinoffkonsepter i årene etter den originale tv-serien avsluttes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media