Fansen jubler for «norsk» fantasytrailer

De første bildene fra Harald Zwarts «Mortal Instruments: City of Bones».

(Dagbladet): Nå er de sluppet - de første levende bildene fra «Mortal Instruments: City of Bones», den norske regissøren Harald Zwarts siste Hollywood-prosjekt og starten på en fantasyserie som kan bli like stor som «Harry Potter» og «Twilight».

Fansen jubler - for det meste - på filmens facebookside, som følges av over 150 000. Også forfatteren av «Mortal Instruments»-bøkene er fornøyd, ifølge en kommentar til MTV News (som også kan vise deg den nye teasertraileren i HD).

- Den føles virkelig som en stor fantasyfortelling om det gode og det onde, sier Cassandra Clare.

I traileren får du premisset på et sølvfat: Dette er historien om den «helt vanlige» jenta Clary (Lily Collins) som oppdager at hun har spesielle evner. Under et nattklubbesøk støter hun første gang på de mystiske skyggejegerne, som eksisterer i en parallell verden og kjemper mot demoner.

Scenen der Clary oppdager skyggejegeren Jace (Jamie Campbell Bower) gjennom et nett av lyspærer er en av dem Zwart har imponert forfatteren med.

- Det er interessant å se hvordan regissøren tolker din visjon. Denne scenen er visuelt veldig kul, og ikke slik jeg hadde tenkt meg den, sier hun.

Siden traileren kommer bare to dager etter at filminnspillingen var over, er det ikke lagt på noen digitale effekter. Vi får heller ikke se hvordan filmens demoner ser ut - bortsett fra i form av en steinstatue.

«Mortal Instruments: City of Bones» har ifølge Variety et budsjett på 60 millioner dollar. Allerede før innspillingen startet, ble det solgt distribusjonsrettigheter til en rekke territorier.