«Skam» sesong 3:

Fansen jubler over «Skam»-klipp

OBS spoilers-varsel! 

HOOK: Isak og Even drar på en nattelig svømmetur. Blir det endelig klining? Skjermdump: NRK
HOOK: Isak og Even drar på en nattelig svømmetur. Blir det endelig klining? Skjermdump: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var nok mange som jublet stort da de så det siste klippet av nettserien «Skam» som er lagt ut på nrk P3s nettsider.

Her får vi endelig se hovedkarakteren Isak kysse en gutt for aller første gang.

Helt siden Even ble introdusert som rollefigur i den pågående sesongen av serien har det ligget i luften at det skulle skje noe mellom ham og Isak.

I en scene, tydelig inspirert av det Even oppgir som sin favorittfilm, «Romeo og Julie» regissert av Baz Luhrmann, skjer det endelig.

Etter å ha stukket av fra et vorspiel de var på med kjæresten til Even, Sonja, og Emma som åpenbart er forelsket i Isak ender de to opp med å snike seg inn i et hus der det finnes et innendørs basseng.

KYSS: I «Skam» gjenskapes det ikoniske kysset mellom til Leonardo Dicaprio og Clare Danes fra Baz Luhrmanns «Romeo og Julie». Skjermdump: NRK
KYSS: I «Skam» gjenskapes det ikoniske kysset mellom til Leonardo Dicaprio og Clare Danes fra Baz Luhrmanns «Romeo og Julie». Skjermdump: NRK Vis mer

Det er her, under vann, at de to karakterene smelter sammen i sitt første kyss.

Fansen jubler

På Facebook-gruppa «Skam» går fansen av hengslene fordi de er så glade for at de endelig skjer noe mellom de to.

«Elsker at det er sånn Romeo og Juliet inspirert», skriver en.

«JEG GRINER JDKDLDDKDJJDKDKDJDKSLIDJDKDØOFKDDLFO ENDELIG!!!!» skriver en annen.

«JEG SKREK SÅ HØYT JEG TROR HELE VERDEN HØRTE MEG JEG ER SÅ LYKKELIG», skriver en tredje.

Etter at det ble klart at det var Isak som skulle være hovedkarakteren i tredje sesong av Skam og traileren ble lagt ut har det vært klart at neste sesong kunne komme til å handle om Isaks vei ut av skapet.

Viktig historie

Gjennom sesong to hadde det blitt gitt flere hint om at Isak kanskje er homofil, og valget av ny hovedperson blir godt likt i LHBT-miljøet:

- «Skam» har allerede gått fram som et veldig godt eksempel på å vise sterke karakterer med ulik bakgrunn, og de har tematisert kjønn og seksualitet. Det tenker vi har vært viktig. I en serie som har en forbildeposisjon er det spennende at de nå velger en ung antatt homofil som hovedperson, sier Ingvild Endestad, leder i Fri, foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Dagbladets kommentator skrev at Isaks historie er viktig, og kan bidra til at unge homofile føler det lettere å stå fram med hvem de er.

-Hadde Isak vært der for meg da jeg var 15, hadde kanskje det å komme ut vært hakket enklere, skrev Ruben Pedersen.

Fansen jubler over «Skam»-klipp

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer