- Fansen kan noen ganger gå for langt

Justin Bieber møtte Dagbladet og snakket om popstjernehysteriet.

FORNØYD: Justin Bieber har møtt og tatt seg tid til å møte flere norske fans etter at han kom til landet i går. - De har vært søte og snille, sier han.  Her fra en prisutdeling i New York i april. Foto: Stella Pictures
FORNØYD: Justin Bieber har møtt og tatt seg tid til å møte flere norske fans etter at han kom til landet i går. - De har vært søte og snille, sier han. Her fra en prisutdeling i New York i april. Foto: Stella PicturesVis mer

- Norge har vært flott. Været har verken vært for varmt eller kaldt, det liker jeg, og så jeg både vært ute og bowlet og spist sushi, så det har vært morsomt å være her. Jeg har også møtt en lang rekke fans, og de har vært søte og snille alle sammen. Helt fantastisk, sier Justin Bieber (18).

Dagbladet møtte tenåringsidolet dagen etter at han ankom landet med sitt følge - første stopp på en promoturne det har vært mye hemmelighetskremmeri rundt.

Kort tid tidligere har selskapet som ivaretar Biebers sikkerhet i Norge «kapret» en personbil i kjelleren på Royal Christiania, hotellet der Bieber er innlosjert, for å kjøre ham mest mulig inkognito de få hundre meterne til Østbanehallen, der Bieber gir Dagbladet ti minutter av sin dyrebare tid.

Beleiret Ikke at det hjalp noe: Tusenvis av ungdommer, de aller fleste av dem jenter, har stimlet seg rundt den gamle jernbanestasjonen og hyler unisont hver gang 18-åringen fra Canada viser seg i vinduet.

Til slutt kommer det en beskjed fra politiet om at han må slutte å vinke til dem - fordi de provisoriske sperringene er i ferd med å gi etter. Like fullt overdøver hylingen nesten samtalen. Og litt seinere må Bieber twitre en bønn om at folk retter seg etter politiets anmodninger, slik at ingen blir skadet.

- Kan fansen noen ganger gå for langt?

- Ja, det er klart det hender. Men likevel er det alltid storartet å møte dem. Jeg tenker aldri at jeg skulle ønske de var mindre hengivne, jeg elsker dem akkurat sånn som de er, sier Bieber - som svarer høflig og oppmerksomt på alle spørsmål, og bare viser tegn til irritasjon når han blir tiltalt ved fullt navn.

- Kall meg Justin - Vær så snill - kall meg Justin. Tenk hvis alle skulle gått rundt og kalt deg ved både for- og etternavn, ville du ikke følt at det var litt merkelig?, sier han.

Det er første gang Justin Bieber er i Norge - et land han blant annet kjenner gjennom sin mors tidligere assistent, som er norsk, og den norske regissøren Ray Kay, som lagde musikkvideoen til hans første store hit, «Baby» - per i dag den mest sette musikkvideoen på Youtube noensinne.

KAOS: Det har vært store folkeansamlinger og tendenser til kaos flere steder i Norge under popartisten Justin Biebers besøk. Her fra Grand Hotel i går. Foto: Scanpix
KAOS: Det har vært store folkeansamlinger og tendenser til kaos flere steder i Norge under popartisten Justin Biebers besøk. Her fra Grand Hotel i går. Foto: Scanpix Vis mer

- Åh, Ray Kay er norsk? Kult! Han er supertalentfull, og ja, selvsagt vil jeg jobbe med ham igjen. Han har tross alt laget den største musikkvideoen noensinne, sier Bieber.

Selv kunne han godt tenke seg å kombinere popstjernetilværelsen med filminnspillinger. Det gjelder bare å finne den rette rollen.

- Jeg har fått massevis av tilbud, og ser stadig på nye manus og vurderer roller. Mange artister som har prøvd å bli skuespillere har valgt helt feil roller for dem, så jeg prøver å ikke gå i den fella. Det må være den perfekte rollen, sier Justin Bieber.

Til slutt ber vi ham om å signere et bilde vi har med - for å kunne gi til en heldig Dagblad-leser. Det gjør Justin Bieber gjerne, men synes godt vi kunne printet det i litt mindre format.

- Her synes jo alle de små imperfeksjonene mine, sier han, ler, og svinger pennen.

KJÆRESTEN: Privat er Justin Bieber kjæreste med Selena Gomez. Her fra en ferie på Hawaii nylig. Foto: Stella Pictures
KJÆRESTEN: Privat er Justin Bieber kjæreste med Selena Gomez. Her fra en ferie på Hawaii nylig. Foto: Stella Pictures Vis mer