Fansen ønsker at Elsa blir lesbisk

Flere krever at Disney gir Frost-prinsessa jente-kjæreste.

JENTEKJÆRESTE?: Fans krever at prinsesse Elsa finner seg en jente-kjæreste i neste film. DISNEY/XPOSUREPHOTOS.COM
JENTEKJÆRESTE?: Fans krever at prinsesse Elsa finner seg en jente-kjæreste i neste film. DISNEY/XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Disney-filmen Frost har blitt enormt populær, og nå venter fansen spent på oppfølgeren til filmen som er inspirert av norske fjell og fjorder.

Den amerikanske tegnefilmen har fått ros for at den har to kvinnelige hovedroller og setter kvinner i sentrum, selv om forskere har funnet ut at de mannlige rollefigurene står for  majoriteten av dialogen. Kristne amerikanere har på sin side gitt filmen kritikk for å promotere homofili og dyresex.

Krever lesbisk prinsesse Men nå krever flere fans enda mer kvinnefokus i neste film.

Gi Elsa en kvinnelig kjæreste, roper de til tegnefilmgiganten Disney i sosiale medier, og emneknaggen #GiveElsaAGirlfriend går seg varm på Twitter. 

«#GiveElsaAGirlfriend fordi LHBT barn fortjener å vite at det ikke er noe galt med dem!», skriver en tvitrer.

«En homofil Disney prinsesse ville ha hjulpet meg til å føle meg mye mer vanlig da jeg var yngre. Representasjon er viktig», skriver en annen.  Emneknaggen ble startet av 17 år gamle Alexis Isabel Moncada, til NBC 12 forteller Moncada at hun er overveldet av all responsen hun har fått etter at hun startet kampanjen. Hun håper nå kravet fører fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer