Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fansen ønsker at Elsa blir lesbisk

Flere krever at Disney gir Frost-prinsessa jente-kjæreste.

JENTEKJÆRESTE?: Fans krever at prinsesse Elsa finner seg en jente-kjæreste i neste film. DISNEY/XPOSUREPHOTOS.COM
JENTEKJÆRESTE?: Fans krever at prinsesse Elsa finner seg en jente-kjæreste i neste film. DISNEY/XPOSUREPHOTOS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Disney-filmen Frost har blitt enormt populær, og nå venter fansen spent på oppfølgeren til filmen som er inspirert av norske fjell og fjorder.

Den amerikanske tegnefilmen har fått ros for at den har to kvinnelige hovedroller og setter kvinner i sentrum, selv om forskere har funnet ut at de mannlige rollefigurene står for  majoriteten av dialogen. Kristne amerikanere har på sin side gitt filmen kritikk for å promotere homofili og dyresex.

Krever lesbisk prinsesse Men nå krever flere fans enda mer kvinnefokus i neste film.

Gi Elsa en kvinnelig kjæreste, roper de til tegnefilmgiganten Disney i sosiale medier, og emneknaggen #GiveElsaAGirlfriend går seg varm på Twitter. 


«#GiveElsaAGirlfriend fordi LHBT barn fortjener å vite at det ikke er noe galt med dem!», skriver en tvitrer.

«En homofil Disney prinsesse ville ha hjulpet meg til å føle meg mye mer vanlig da jeg var yngre. Representasjon er viktig», skriver en annen.
 
Emneknaggen ble startet av 17 år gamle Alexis Isabel Moncada, til NBC 12 forteller Moncada at hun er overveldet av all responsen hun har fått etter at hun startet kampanjen. Hun håper nå kravet fører fram.

- Mange ser filmen som en metafor for det å komme ut av skapet og vise hvem man er. Om de ikke lager Elsa homofil, håper jeg dette inspirerer Disney til å lage en ny prinsesse som er det, sier hun til NBC.

Urettferdig for homofile barn Moncada har også fått negative reaksjoner etter initiativet, og flere tvitrer at de tror hennes krav er en vits. Men Moncada mener det er viktig å skape gode rollemodeller for unge barn som sliter med å finne sin seksuelle identitet.

- Det er mer enn én type person der ute, og det er ikke bra for barn som er forvirrede å bare se en prinsesse som til slutt får sin drømmeprins. Det er urettferdig for barn som ikke er heterofile, sier hun til NBC.


Om Disney gir Elsa en kvinnelig kjæreste, blir det første gang i historien den amerikanske filmgiganten har vist homoseksuell kjærlighet, skriver nettstedet Mashable.

Disney har ennå ikke svart på kampanjen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart