Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alle Pixar-filmene henger sammen

Fansen opprørt etter ny Disney-avsløring

Ny Disney-video avslører noe mange fans har spekulert i.

ANIMASJONSFILM: I en ny Facebook-video avslører Disney at de bruker samme objekter flere ganger - i helt forskjellige filmer. Foto: Pixar/Disney
ANIMASJONSFILM: I en ny Facebook-video avslører Disney at de bruker samme objekter flere ganger - i helt forskjellige filmer. Foto: Pixar/Disney Vis mer

(Dagbladet): Facebook-sida «Toy Story» delte søndag forrige uke en video som avslørte noe mange fans har spekulert i.

Videoen inneholder en rekke små klipp som viser hvordan de ulike Pixar-filmene henger sammen. Det var den danske avisa Berlingste Tidende som først omtalte saken.

Pixar er et amerikansk filmstudio som produserer animasjonsfilmer i samarbeid med blant annet Walt Disney.

I videoen henviser de til helt konkrete scener hvor de har brukt samme objekter flere ganger - i helt forskjellige filmer.

Gjenbruk

Eksempler på dette er når den røde bilen fra filmen «Biler» er helt identisk med en lekebil som ligger på gulvet i en scene fra filmen «Toy Story».

Et annet eksempel er når de viser et klipp fra filmen «Monsterbedriften» og karakteren «Boo» gir bort en fisk som er helt lik «Nemo» fra den populære filmen «Oppdrag Nemo».

Her er filmen som viser flere lignende eksempler:

Disney kaller disse henvisningene selv for «easter eggs».

Videoen som ble delt på Facebook for en halv uke siden har nå over 22.000 kommentarer, og den har blitt delt hele 98.000 ganger.

Flere Disney-fans skriver at de nå ble introdusert for detaljer de aldri har lagt merke til tidligere, og har kommentert videoen med blant annet «sykt», «helt utrolig!» og «jeg er så overrasket over hvor mange scener det gjelder!».

Ikke første gang

Det er heller ikke første gang at det blir avslørt en sammenheng mellom de ulike animasjonsfilmene.

En av instruktørene bak suksess-filmen «Frost», Chris Buck, har fortalt at blant andre Elsa og Annas lillebror er en annen kjent disneyklassiker, nemlig Tarzan. Det melder BT.

Den amerikanske avisa Metro har tidligere skrevet at det magiske teppet fra filmen «Aladdin», også er å finne i «Skjønnheten og udyret».

I tillegg til at den magiske lampen fra «Aladdin» er å se i «Prinsessen og frosken».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media