Seinfeld:

Fansen raser: - Helt psykotisk

Mange mener serien er ødelagt etter at den ble flyttet over til Netflix.

RASER: «Seinfeld» kan nå ses på Netflix, men det nye formatet møter kritikk. Foto: NBC/Kobal/REX

RASER: «Seinfeld» kan nå ses på Netflix, men det nye formatet møter kritikk. Foto: NBC/Kobal/REX

Vis mer
Publisert

Alle 180 episodene av det velkjente humorprogrammet «Seinfeld» ble lansert på strømmeplattformen fredag.

Seerne var imidlertid raske til å legge merke til at en rekke av seriens «fysiske» vitser var kuttet, på grunn av Netflix' format. Sideforholdet på strømmetjenesten gjør at «Seinfeld»-episodene blir vist i en 16:9-dimensjon. Originalversjonen ble vist i 4:3. Det var Independent som omtalte saken først.

- Det er psykotisk å bruke 500 millioner dollar på strømmerettighetene til «Seinfeld», men vise programmet i feil dimensjon, skriver en Twitter-bruker, ifølge Independent.

- Helt kuttet ut

Problemet oppstår når det er fysiske bevegelser eller objekter som er poenget i vitsene. For eksempel er en av episodene i sesong åtte kalt «The Pothole» eller «Hullet i veien» på norsk. Nå som showet vises i 16:9-format er derimot selve hullet i tittelhenvisningen kuttet helt ut av skjermen.

- Netflix! Dere brukte åtte zillioner på «Seinfeld», og så er det i feil format, skriver en annen bruker.

FEIL: En Reddit-bruker kan ha oppdaget en hittil ukjent logisk brist på settet til «Seinfeld». Foto: Reddit / Twitter Vis mer

Netflix er derimot ikke alene om å ha gått i denne fella. Da «The Simpsons» skulle over på Disneys strømmetjenesten hadde det samme skjedd. Disney rettet opp feilen etter enorme reaksjoner.

Ifølge Rolling Stone, som også er blant dem som har omtalt reaksjonene, har ikke Netflix kommentert kritikken ennå.

Viktig kjøp

«Seinfeld» var en av 90-tallets største TV-serier, på høye på med «Friends». Serien gikk på NBC i ni år, fra 1989 til 1998. I Norge gikk serien originalt på TV 2 i perioden 1993 til 1999.

Før Netflix kjøpte rettighetene til «Seinfeld» gikk programmet på strømmetjenesten Hulu.

Kjøpet har viktig for Netflix da tjenesten har mistet flere klassiske TV-serier som «Friends» og «The Office» til konkurrenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer