Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fansen raser etter «Family Guy»-dødsfall

Truer med boikott av serien. OBS! Spoiler

FAMILIEN GRIFFIN: Peter Griffin og hans dysfunksjonelle familie bor i den oppdiktede byen Quahog. I søndagens episode «Family Guy» av  døde en av hovedkarakterene på dramatisk vis, og nå truer fansen med boikott. Foto: Scanpix
FAMILIEN GRIFFIN: Peter Griffin og hans dysfunksjonelle familie bor i den oppdiktede byen Quahog. I søndagens episode «Family Guy» av døde en av hovedkarakterene på dramatisk vis, og nå truer fansen med boikott. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): På mandag ble det kjent at en av hovedkarakterene i den amerikanske TV-serien «Family Guy» døde i en dramatisk ulykke, og dermed ble skrevet ut av serien.

For tiden sendes den tolvte sesongen av det den populære serien, og i søndagens episode ble mange overrasket da Griffin-familiens hund, Brian, ble overkjørt og senere døde av skadene.

Brian har vært med i samtlige «Family Guy»-episoder, og det er serieskaper Seth MacFarlane som har stemmen til den sofistikerte familiehunden.

Boikotter serien Etter den dramatiske episoden har fans over hele verden tatt til orde for å få Brian tilbake i serien. På nettsiden Change.org har en fan, Aaron Thompson, startet en underskriftskampanje for å overtale seriens skapere til å ta hunden tilbake i serien, og i skrivende stund har over 82 000 fans skrevet under.

«Family Guy vil miste mange seere dersom ikke Brian kommer tilbake. Manusforfatterne tok ikke bare livet av en av sine karakterer, de tok livet av en hund som har levd i våre hjem de siste femten årene. De tok livet av hunden vi alle har lært å elske. De tok livet av Amerikas hund!», skriver Thompson i underskriftskampanjen.

Også på Twitter og Facebook utrykker fans sin misnøye, og flere hevder at de vil boikotte serien dersom Brian ikke vender tilbake.

«Not watching another episode of #familyguy until brian comes back #bringbackbrian», skriver en bruker, og under hashtaggen #bringbackbrian stemmer hundrevis av andre fans i.

Lurte fans med falsk nettside Kort tid etter at den mye omtalte episoden ble sendt dukket det opp en nettside med navnet Briansannouncement, som hevder at Brian vil komme med en veldig viktig og spesiell uttalelse om kort tid.

POPULÆR SERIE: Serien «Family Guy» har gått sin seiergang verden over i nesten 15 år. Foto: FOX/VIASAT 4
POPULÆR SERIE: Serien «Family Guy» har gått sin seiergang verden over i nesten 15 år. Foto: FOX/VIASAT 4 Vis mer

Flere utenlandske medier begynte raskt å spekulere i om dette kunne bety at Brian ville få sitt eget show. I går avviste seriens produsenter ryktene, og kunne fortelle at nettsiden ikke er laget av noen som har noe med «Family Guy» å gjøre, ifølge Fox News.

I Norge sendes «Family Guy» på Viasat 4, og sesong 12 vil komme på norske TV-skjermer i januar.

SKAPER: Hjernen bak serien, Seth MacFarlane, er også stemmen bak en rekke av karakterene i den populære tegnefilmserien «Family Guy». Foto: Scanpix
SKAPER: Hjernen bak serien, Seth MacFarlane, er også stemmen bak en rekke av karakterene i den populære tegnefilmserien «Family Guy». Foto: Scanpix Vis mer