Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fansen raser etter Jackson-familiens tap i retten

- Bevisene lå rett foran dem, sier fan som vantro konstaterer at konsertarrangør ikke må betale erstatning.

FORBANNA: KarleneTaylor (i midten), Julie Thomas (til venstre) and Yvonne Francis er balnt Michael Jackson-fansen som i månedsvis har fulgt rettssaken ved Los Angeles Superior Court. Reaksjonene var i natt sterke da det ble klart at konserarrangøren AEG Live slipper å betale stjernas familie erstatning. Foto: SCANPIX/evork Djansezian/Getty Images/AFP
FORBANNA: KarleneTaylor (i midten), Julie Thomas (til venstre) and Yvonne Francis er balnt Michael Jackson-fansen som i månedsvis har fulgt rettssaken ved Los Angeles Superior Court. Reaksjonene var i natt sterke da det ble klart at konserarrangøren AEG Live slipper å betale stjernas familie erstatning. Foto: SCANPIX/evork Djansezian/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): En gruppe Michael Jackson-fans har lojalt møtt opp utenfor retten i Los Angeles dag etter dag, mens den fem måneder lange rettssaken mellom stjernas familie og konsertarrangøren AEG Live har funnet sted.

Følelsesutbruddene skal ha vært sterke da retten i natt slo fast at AEG ikke kan holdes ansvarlig for at Jackson døde av en overdose sovemiddel i 2009.

Det til tross for at det var AEG Live som hadde hyret inn legen Conrad Murray til å følge opp 50-åringens helse mens han forberedte seg til sitt store comeback - en konsertserie i London.

Ropte taktfast Det var Murray som utskrev store doser av det sterke bedøvelsesmiddelet propofol til Jackson, og nå soner en dom på fire år for uaktsomt drap.

Utenfor rettslokalet demonstrerte fans i natt mot rettsavgjørelsen ved å kle seg i T-skjorter med påskriften «AEG bøllet med Michael» og stilte seg opp i bakgrunnen og ropte Michael Jacksons navn taktfast mens AEGs advokat ble intervjuet av TV-kanalene.

- Mitt hjerte er knust. Dette var den største artisten vi noensinne hadde, og så ble han behandlet på denne måten. Bevisene lå rett foran dem, sier Jackson-fan Barbara de L'Orme (42) til Los Angeles Times.

En annen fan kjøpte spontant en diger bukett røde roser som hun overrakte Michael Jacksons mor Katherine Jackson, som hadde krevd at AEG Live betalte Michaels tre barn en erstatning på 85 millioner dollar hver, i tillegg til 35 millioner dollar til seg selv.

Det er antatt at Jackson ville tjent over en milliard dollar på comebacket, når både billett- og merchandiseinntekter er medregnet.

Brukte kraftig narkosemiddel Men i retten vant den verdensomspennende konsertarrangøren en knusende seier. AEG Live, som ifølge Wikipedia er verdens nest største konsertarrangør etter Live Nation og et underbruk av Anschutz Corporation, verdens største eier av sportslag og idrettsarenaer.

Det er tdiligere kommet fram at Michael Jackson allerede var en ivrig bruker av propofol da Murray begynte å behandle ham, og selv presset på for å få mer av det han ifølge People skal ha omtalt som «melka mi».

Det kraftige stoffet brukes vanligvis for å gi sykehuspasienter narkose, ikke som sovemiddel.  AEGs lege skal ha gitt Jackson stadig lavere doser i et forsøk på å venne ham av bruken. Men natt til 25. mai for fire år siden skal mannen bak udødelige hits som «Beat It» og «Billie Jean» ha hatt uvanlig store vansker med å sove.

Da han fortsatt var våken etter flere doser med forskjellige benzodiazepinpreparater, fikk han til slutt halvparten av sin vanlige dose propofol. Det var da er tynnet ut med lokalbedøvingsmiddel. Jackson sovnet, men våknet aldri igjen.

Halvannen time senere ble nødtelefonen første gang ringt, og Michael Jackson erklært død på sykehus kort tid etter.

FÅR INGENTING: Michael Jacksons datter Paris og hennes to brødre krevde 85 millioner dollar hver i erstatning for at Michael Jackson døde under oppsyn av lege som sto på lønningslista til konsertarrangøren AEG Live. Michaels mor Katherine har representert familien i retten. Foto: SCANPIX/ REUTERS
FÅR INGENTING: Michael Jacksons datter Paris og hennes to brødre krevde 85 millioner dollar hver i erstatning for at Michael Jackson døde under oppsyn av lege som sto på lønningslista til konsertarrangøren AEG Live. Michaels mor Katherine har representert familien i retten. Foto: SCANPIX/ REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media