Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Fallout 76»

Fansen raser mot det nye spillet i «Fallout»-serien

Gjør det stikk motsatte av hva alle forventer.

RASER: Det er ikke lenge til «Fallout 76» endelig er ute. Emilie forteller om alt vi vet så langt, og om hvorfor fansen raser mot spillselskapet Bethesda. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var flere som fikk hakeslepp da spillselskapet Bethesda overrasket oss med lanseringen av «Fallout 76» under spillmessa E3 i juni 2018.

Og siden den gang har ikke spillet sluttet å sjokkere. Det tidligere kjente énspiller-spillet kommer plutselig i helt ny drakt, og er kun tilgjengelig i flerspiller-modus, sammen med andre ukjente spillere.

Kampen for énspiller

Lanseringen av det nye online-spillet «Fallout 76» kom kun noen måneder etter at Bethesda lanserte kampanjen «#SavePlayer1», som går til angrep nettopp på flerspiller-industrien.

Bethesda har alltid vært kjent for gode rollespill, hvor man spiller én hovedkarakter i en verden fylt av vanskelige valg, og forhåndsgenerte karakterer. Nå som de plutselig snur på flisa, har tilhengere av «Fallout»-serien tydelig uttrykt misnøye.

- Jeg føler meg ganske sikker på at det nye spillet ikke vil ta historien og bakgrunnen for spillet seriøst, skriver en bruker ifølge TheVerge.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Endelig er «We Happy Few» ute av early access, og da må vi så klart teste ut! Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer

Folk er også bekymret for at andre brukere skal benytte seg av de store bombene som er plassert rundt omkring på kartet for å ødelegge for andre spillere.

- Det triste er at 95 prosent av oss ikke vil bombe hverandre, men de fem prosentene som gjør det, kommer til å ødelegge for resten av oss, skriver en annen.

Tidligste spillet i serien

I «Fallout 76» vil spillere komme opp fra en bunker til et frodig West Virginia, 25 år etter en atomkrig. Dermed blir «Fallout 76» det tidligste spillet i serien, og en slags forhistorie til de tidligere spillene som har vært lansert.

Spillerne vil deretter få oppgaven med å bygge opp igjen samfunnet slik de ønsker det. Det vil utelukkende være et flerspiller-spill med et fokus på overlevelse. Spillet kan på mange måter sammenlignes med titler som «H1ZI» og «DayZ».

Utviklerne fra spillet forteller at kartet kommer til å være fire ganger så stort som «Fallout 4», som også var kjent for sin store og innholdsrike verden.

Spillerne vil også få muligheten til å benytte seg av «fast travel» for å forflytte seg mer effektivt over de store avstandene.

Fokus på bygging

Selv om «Fallout 76» utelukkende vil være online, og det ikke er noen menneskelige genererte karakterer i verdenen, vil det være enkelte oppdrag og oppgaver du kan gjennomføre. Selskapet legger vekt på at det vil være en historie i spillet, men at man må bruke andre midler enn dialog for å finne den.

Det er nærliggende å dro at spillere vil få historier og oppgaver gjennom kassetter, notater og andre gjenstander i spillet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Shigeru Miyamoto, skaperen av blant annet Super Mario, er kritisk til spilltrenden Fortnite blant annet er en del av. Han oppfordrer spillselskaper til å IKKE gjøre som Fortnite-skaperne. Christopher Robin forteller hvorfor. #fortnite #freetoplay #supermario Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram... Vis mer

Likevel ligger fokuset i «Fallout 76» på noe annet enn selve historien. Bethesda har nemlig lagt mye vekt på bygging, noe flere spillere allerede fikk en smak av under base-oppbyggingen i «Fallout 4».

Hver spiller vil få noe som heter «C.A.M.P», en bærbar plattform de kan ta med seg rundt for å bygge en base. Når spilleren logger ut av spillet, forsvinner også basen de har bygget, frem til de logger seg inn igjen, og basen kommer tilbake.

Dette gjør også at du kan flytte basen du bygger rundt omkring på kartet som du måtte ønske, om en annen spiller for eksempel har bygget der du tenkte deg å bo.

Du vil også få muligheten til å lage dine egne våpen, ammunisjon, mat og rustninger.

Vil forhindre ødeleggelser

Bethesda har allerede svart på mange av klagene fra tilhengerne. De forteller at de har igangsatt et karma-system i spillet som skal forhindre at noen kommer inn for å ødelegge for andre.

Om en spiller angriper en annen spiller, vil den andre spilleren få muligheten til å skyte tilbake, eller gå i motsatt retning. Om vedkommende ikke skyter tilbake, men likevel blir drept, vil han som skjøt bli synlig på kartet. Om noen andre deretter dreper ham, vil de få en belønning betalt rett fra skurkens lomme.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Nybegynner eller litt viderekommen? Henrik gir deg sine beste Fortnite-tips. #FortniteTips #FortniteTricks #Fortnite Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer

Det er også fire store raketter plassert rundt i hvert sitt område av kartet, og for å få aktivert disse rakettene trenger man alle kodene som er koblet til den raketten. Disse kodene kan samles ved å drepe forskjellige skapninger rundt omkring på kartet.

Tanken er at spillerne skal samarbeide for å få tak i kodene, og deretter fyre av en rakett, som ved en kollisjon skaper et ekstra vanskelig område som spillerne kan oppsøke for ekstra belønninger og kraftige våpen.

Noen spillere har vært bekymret for at andre skal bruke disse kraftige rakettene til å bombe andres baser, men Bethesda har beroliget dem med at basene til andre spillere ikke vil være synlige på kartet, og at man derfor ikke kan sende en rakett målrettet mot en annen spiller.

«Fallout 76» blir lansert både til Playstation, Xbox og PC 14. november 2018.

Hold deg oppdatert på gaming ved å følge Dagbladet Spill på Youtube!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!