«House of the Dragon»

Fansen raser mot intro

Tittelsangen til oppfølgeren House of the Dragon får fansen til å rase.

MANGE FANS: Fansen lar seg engasjere på Twitter av den nye serien House of the Dragon. Her Matt Smith, som spiller en av hovedrollene, Prins Daemon Targaryen, i en scene fra første episode, sendt 21. august. Foto: HBO Max / AP
MANGE FANS: Fansen lar seg engasjere på Twitter av den nye serien House of the Dragon. Her Matt Smith, som spiller en av hovedrollene, Prins Daemon Targaryen, i en scene fra første episode, sendt 21. august. Foto: HBO Max / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Episode én av den mye omtalte serien House of the Dragon, begynner rett på. Den har ingen kjenningsmelodi eller vignett. Det fikk fansen av oppfølgeren til den svært populære serien Game of Thrones til å rase.

Dette skriver blant andre The New York Post.

Episoden, med navnet The Heirs of the Dragon, har ikke først et anslag, som så avbrytes av en vignett med en fengende sang.

Nå er dette endret, uten at fansen tilsynelatende er blitt noe mer tilfreds.

Lagt på musikk

I andre episode, som ble publisert søndag 28. august på HBO Max, har serieskaperne nemlig lagt til en vignett og kjenningsmelodi.

Nå får vi et gjenhør med den klassiske musikken fra originalen.

Oppfølgeren House of the Dragon finner sted cirka 200 år før Game of Thrones (GoT). I oppfølgeren følger seerne familien Targaryens, mens Viserys Targaryen er inne i sitt niende år som konge.

Andre episode, ved navn The Rogue Prince, har altså fått en vignett. Når musikken spilles, ser man en modell av byen Valyria, mens rødt blod renner gjennom gatene. Altså røper introen at dette kommer til å bli blodig.

For dem som kjenner serien og har lest noe forhåndsomtale, burde det ikke være en overraskelse. Men – flere fans raser nå på sosiale medier over den nye introen og gjenhøret med kjenningsmelodien fra GoT.

- Vent, skal vi bare gjenbruke GoT-sangen til HoTD-vignetten, skriver en fan på Twitter.

Game of Thrones ble lansert i april 2011. Etter åtte sesonger ble siste episode sendt i mai 2019. Nå, over tre år etter, blir det altså gjensyn med noe av universet fra serien.

- Skuffet

Flere tok til tastaturet etter at episode to ble publisert.

KONGEN: Paddy Considine spiller Kong Viserys Targaryen i den nye serien. Mange blodfans av Game of Thrones har hatt store forventninger. Foto: HBO Max via AP)
KONGEN: Paddy Considine spiller Kong Viserys Targaryen i den nye serien. Mange blodfans av Game of Thrones har hatt store forventninger. Foto: HBO Max via AP) Vis mer

- Jeg kommer ikke over hvor skuffende dette er, tvitret en annen.

- HoTD-vignetten gjorde ingenting for meg. Det visuelle var uleselig, og den burde i det minste brukt en variant av kjenningsmelodien fra Thrones, skrev en annen.

Den velkjente kjenningsmelodien fra Game of Thrones ble komponert av Ramin Djawadi i 2011, etter forespørsel fra serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss. Han har også komponert musikken til filmen Iron Man fra 2008.

- En spin-off kan ikke bare bruke samme kjenningsmelodi. Hvordan hadde det vært om Frasier bare hadde brukt samme sang som Cheers?, tvitrer en skuffet fan.

- House of the Dragon skulle ha fått sin egen kjenningsmelodi. Å bruke GoT kjennes billig for å spille på nostalgien. De burde hatt troa på at den kunne stå alene og gitt oss en annen sang, raser en annen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer