Fansen raser over nye «Mad Men»-planer

«Dere viser ikke respekt.»

SUKSESS: Dramaserien «Mad Men» handler om reklamebyrået Sterling Cooper i New York på 60-tallet. Siden oppstarten i 2007 har den fått en svært positiv mottakelse blant publikum og kritikere. Foto: AP Photo/AMC, Michael Yarish, File
SUKSESS: Dramaserien «Mad Men» handler om reklamebyrået Sterling Cooper i New York på 60-tallet. Siden oppstarten i 2007 har den fått en svært positiv mottakelse blant publikum og kritikere. Foto: AP Photo/AMC, Michael Yarish, FileVis mer

(Dagbladet): Den suksessrike dramaserien «Mad Men» slapp i sommer den siste episoden av sesong seks.

TV-serien som handler om reklamebyrået Sterling Cooper i New York på 60-tallet har siden oppstarten i 2007 fått en svært positiv mottakelse blant publikum og kritikere. Den har i tillegg vunnet Golden Globe-prisen for beste TV-drama tre år på rad, i 2007, 2008 og 2009.

Fra før var det kjent at «Mad Men» skulle sende den syvende og siste sesongen, bestående av 14 episoder på vårparten i 2014.
Nå ser det likevel ut til at den amerikanske TV-kanalen AMC som leverer dramaserien, vil dele sesongen opp i to, og at siste sesong da strekker seg ut til 2015, melder The Hollywoodreporter.

Samme som «Breaking Bad» AMC har gjort det samme med de siste sesongene av «Breaking Bad» og «The Sopranos», noe som så ut til å fungere svært godt når det gjaldt seertallene.

- Denne metoden har fungert godt for mange programmer for flere TV-kanaler, og senest for oss med «Breaking Bad», hvor vi trakk nesten dobbelt så mange seere på del to i forhold til del én. Vi er innstilt på å få samme effekten på «Mad Men», sier presidenten for AMC Charlie Collier i en pressemelding.

Dermed må fansen smøre seg med tålmodighet for å få med seg siste halvdel av syvende sesong. Det er likevel ikke alle som mener at dette er et sjakktrekk fra den amerikanske TV-kanalen. Nå koker det på sosiale medier, hvor flere mener det er er totalt latterlig å dele sesongen opp i to, ved å legge til en ekstra episode.

- Forbanna «Mad Men drar en Breaking Bad-metode bokstavelig talt for kun én ekstra episode? Hva i helvete er fordelen med å splitte en hel sesong kun på grunn av det?», skriver en fan på Twitter.

«Jeg tror ikke AMC forstår at vi "måtte" vite hva som kom til å skje videre i Breaking Bad. Med Mad Men vil vi bare vite det.», skriver en annen.

«Nå begynner AMC å gjøre meg forbanna. Dette er ikke å vise respekt overfor fansen», skriver en.

De første syv episodene vil altså rulle ut på amerikansk TV til våren.