Fansen sørger over rockestjernen

LONDON/OSLO (Dagbladet): Rockestjernen Michael Hutchence er blitt opphøyet til et rockeikon etter sin død lørdag. Tilhengere av Hutchence og det australske popbandet INXS valfartet i går til Ritz-Carlton Hotel i Sydney, hvor de la igjen blomster, satte ned levende lys og la igjen minneord.

Politiet i Sydney forsøker nå å rekonstruere Michael Hutchences (37) siste tre timer i live. Politiet har ikke funnet noen tegn til at rockesangeren var deprimert, og det angivelige selvmordet blir fortsatt karakterisert som uforståelig. Hutchence skal ha blitt funnet naken, hengt i sitt eget belte. I går uttalte også Australias statsminister John Howard seg om dødsfallet: - Dette er en svært tragisk sak. En stor rockemusiker og en populær australier har forlatt scenen, sa statsministeren og sendte sine kondolanser til Hutchences familie. Michael Hutchence var i Australia for å feire popgruppa INXS' tjueårsjubileum. Nå er INXS' øvrige medlemmer i sjokk. - Vi er ekstremt sjokkert. Vi har mistet en svært god venn, og jeg føler med hans familie, sier bandets manager John Martin.

Nachspiel

Michael Hutchence møtte den kvinnelige australske skuespilleren Kym Wilson og hennes forretningspartner, skuespilleren Christopher Stollery, i baren på hotellet kvelden før han døde. Hutchence inviterte paret opp på rommet sitt for å drikke champagne, cocktail og øl, ifølge den australske avisa Sydney Morning Herald. Paret skal ha forlatt rommet like etter klokka to natt til lørdag. De to har fortalt til politiet at rockemusikeren var i godt humør, og spøkte og lo. Klokka ni lørdag morgen, tre timer før han ble funnet død, ringte Hutchence til en venninne i Sydney og la igjen beskjed på telefonsvareren hennes da han oppdaget at hun ikke var hjemme. Kvinnen dro til Hutchences hotell og banket på døra til rom 524, der den australske rockestjernen bodde. Da ingen åpnet, skjøv hun en beskjed under døra til hotellrommet og dro. Klokka 12.00 lokal tid lørdag ble Hutchence funnet død.

Telefon

Mindre enn et døgn tidligere snakket Hutchence med sin samboer Paula Yates. Hun fortalte at hun, Michael og deres 16 måneder gamle datter, Tiger Lily sannsynligvis ikke kunne flytte til Australia på nyåret som planlagt. Yates' tidligere ektemann Bob Geldof hadde satt seg imot at hans tre barn skulle flytte til en annen verdensdel sammen med sin mor. Hutchenche og Yates hadde planlagt å gifte seg i januar. I hele går strømmet det inn e-postbrev på Internett om INXS og Michael Hutchence.