Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skam» sesong 4

Fansen spekulerer vilt

Ingen entydige hint om hvem som blir neste hovedperson i «Skam», eller er det det?
Har du ikke sett siste episode, bør du stoppe å lese nå. 

SPEKULASJONER: Fansen er usikkre på hvem som blir neste hovedperson i «Skam». Mange tror det vil bli ei jente og både Sana og Vilde er hete kandidater. Foto: NRK
SPEKULASJONER: Fansen er usikkre på hvem som blir neste hovedperson i «Skam». Mange tror det vil bli ei jente og både Sana og Vilde er hete kandidater. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld kom siste episode i «Skam» sesong 3.

Klokka 19.19 ble klippet som heter «NÅ» postet på NRK P3s nettsider, mens hele siste oppsamlingsepisode ble sendt på NRK kl. 20.20.

Kun få minutter etter at klippet ble offentliggjort spekuleres det ivrig i sosiale medier om hvem som blir den neste hovedpersonen.

FORELSKA: Forholdet mellom Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Even (Henrik Holm) har tatt seriens popularitet til enorme høyder. Foto: NRK. 
FORELSKA: Forholdet mellom Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Even (Henrik Holm) har tatt seriens popularitet til enorme høyder. Foto: NRK.  Vis mer

I sesong 3 har vi fulgt rollefiguren Isak, hans forelskelse og etterhvert forhold til Even. Den siste episoden lar mye stå åpent, også framtida for Even og Isak.

I episoden får seerne være med på julefesten til Nissenrevyens kosegruppe. Her drikkes det øl og dekoreres julepynt. Flere av karakterene tar dessuten oppgjør med hendelser fra den siste og tidligere sesonger.

Isak unnskylder seg overfor Eva for at han skapte problemer for henne og kjæresten Jonas i første sesong av serien. Og Sana leverer tilbake hasjen hun rappet fra Isak.

Vilde eller Sana?

Vilde har vært en favoritt som hovedkarakter også før sesong startet og etter at hun dette klippet mjauer seg til et «hook» med Magnus, er det mange av fansen som holder en knapp på henne. Kanskje blir deres relasjon noe vi får se mer av i neste sesong.

Sana er en annen favoritt som mange trekker fram som en verdig hovedperson. Hun leder dessuten Dagbladets avstemning for hvem som bør bli neste sesongs hovedperson og har foreløpig over 30 prosent av stemmene. Før forrige sesong var det også Sana som var den mest ønskede hovedpersonen.

Det er fortsatt mulig å stemme her.

Vil savne serien

Det var flere som ble overrasket over at det var Isak som ble hovedrollen i sesong 3. Mange fans ser derfor til andre mer perifere karakterer når de gjetter på hvem serieskaper Julie Andem og NRK har valgt til å ta over stafettpinnen.

Fansen uttrykker også at de kommer til å savne å «Skam»-klipp å glede seg til.

«Det blir noen lange måneder å vente til sesong 4. Er de fortsatt kjærester da? Faen ta deg Isak! !!! Du kan ikke dumpe Even nå» skriver en fan på facebook.

Andre slår seg derimot til ro med julestemning og åpen slutt.

« Nå har jeg ro i sjela. Heia Julie Andem, skuffer aldri» skriver en annen.

Også den internasjonale fansen var ikke sen om å la høre fra seg, og uttrykker sin sorg over at sesongen er over på blant annet Twitter. Flere lurer på hva de skal gjøre uten serien.

Avslørt i trailer

At Isak skulle være i fokus i sesong 3, ble avslørt da NRK i juni la ut en trailer der gutta i serien har vannkrig i gymgarderoben på Hartvig Nissen skole.

I sluttbildet av traileren kaster Jonas en melkekartong i veggen slik at det spruter melk i ansiktet på Isak. Klippet har fått tittelen «Isak» og avsluttes med «Høsten 2016».

- Jeg hadde aldri trodd at en metafor for sæd kunne være så vakker å se på, sa Dagbladets tv-anmelder, Marie Kleve, etter å ha sett klippet.

Tilbake til våren

En ting som er sikkert er at Isak har lært noe i løpet av sesongen. Han sier til Eva at forholdet til Even kan være over i morgen, men at han er dritglad for å ha møtt ham.

«Jeg levde fake før det.» sier Isak og fortsetter: «nå vil jeg at livet mitt skal være ekte.»

9. desember bekreftet NRK at det blir en sesong til av de populære serien, og at denne blir sendt til våren.

Redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet, kunne ikke si noe om hvem som skulle bli den nye hovedpersonen, eller avsløre når innspillingen starter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!