Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Britney Spears-konsert på Telenor Arena

Fansen strømmer til Britney-konsert iført skoleuniformer

Fansen har trosset vind og vær for å se Britney Spears på Telenor Arena.

ELSKER BRITNEY: Spente fans hadde kledd seg ut som stjernen foran kveldens konsert på Telenor Arena. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 21.00 fredag kveld gikk 2000-tallets store tenåringsidol Britney Spears (36) på scenen på Telenor Arena. De siste par timene ankommer en jevn strøm forventningsfulle fans konsertområdet.

Konserten ble utsolgt på tre timer, og det er ventet i overkant av 20 000 personer, opplyser konsertarrangøren Live Nation til Dagbladet noen timer før dørene åpnes.

Skoleuniformer

Innerst i køen finner vi en jentegjeng som forsøker å finne ly fra den heftige vinden som har rast gjennom Oslo med voldsomme kast hele fredagen. De har reist fra Trondheim for å være med på konsert i kveld.

SKOLEUNIFORM: Fra venstre: Johanne Rian, Madelen Solheim, Julie Rian og Stine Sørseth har kledd seg ut som i musikkvideoen til «Baby one more time». Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SKOLEUNIFORM: Fra venstre: Johanne Rian, Madelen Solheim, Julie Rian og Stine Sørseth har kledd seg ut som i musikkvideoen til «Baby one more time». Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Kledd i «skoleuniformer» med lårkorte skjørt, akkurat som Britney Spears i musikkvideoen til «Baby one more time», har Madelen Solheim (17), Stine Størseth (18), Johanne og Julie Rian (18) ventet siden klokka 12.00 for å komme inn.

- Britney var den store favoritten vår før. Nå er det nostalgi og fest, sier Johanne Rian til Dagbladet.

De står først i køen idet dørene åpnes til konsertlokalet. Få timer seinere skal Britney Spears stå på scenen i Norge for første gang siden 2004.

KLARE FOR KONSERT: Fansen strømmer til Britney Spears-konsert iført skoleuniformer. Etter mange timers venting i sur vind, er jentene fra Trondheim først i køen. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet.
KLARE FOR KONSERT: Fansen strømmer til Britney Spears-konsert iført skoleuniformer. Etter mange timers venting i sur vind, er jentene fra Trondheim først i køen. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet. Vis mer

Nye fans

Venninnegjengen fra Trondheim er ikke de eneste som har valgt å kle seg i korte skjørt, hvite skjorter og de karakteristiske museflettene. Det synes å være det mest foretrukne antrekket for aftenen blant de oppmøtte.

Venninnene Nora Emilie Vikdal (8 1/2) og Jennix Wu Chik (9) har også valgt å kle seg i den karakteristiske skoleuniformen. Sammen med Noras mamma Ina og Jennix' tante Sandy skal de nå på sin aller første Britney-konsert. Og entusiasmen hos de to er ikke vanskelig å spore.

- Vi gleder oss masse, sier Nora til Dagbladet, og forteller at de har vært fans av Britney Spears helt siden i fjor, da de tilfeldigvis fant en av låtene hennes på Internett.

Jentene viser fram et par innøvde dansetrinn, som de har tenkt å ta i bruk når Britney endelig inntar scenen. De er ikke i tvil om hvilke låter de liker best.

- Favorittlåten er «Toxic» og «Baby one more time», sier de to jentene i kor.

Begge låtene er å finne på kveldens settliste, sammen med mange andre kjente Britney-hits, både av nyere og eldre årgang.

Det er den amerikanske rapperen Pitbull som skal varme opp for Britney. Han går etter planen på scenen klokka 19.30.

FØRSTE KONSERT: Jennix Wu Chik (9) (t.v.) og Nora Emilie Vikdal (8 1/2) (t.h.) er på sin første konsert med Britney Spears noensinne. De har vært fans av Britney siden i fjor. Foto: Frank Karlsen
FØRSTE KONSERT: Jennix Wu Chik (9) (t.v.) og Nora Emilie Vikdal (8 1/2) (t.h.) er på sin første konsert med Britney Spears noensinne. De har vært fans av Britney siden i fjor. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Blandet mottakelse

Oslo og Telenor Arena blir popstjernas fjerde konsert i Europa denne sommeren. Tidligere denne måneden har hun opptrådt i England, Tyskland og Danmark - til blandet mottakelse fra kritikerne.

Spears har de siste fire åra hatt kontrakt i Las Vegas, der showet «Britney: Piece of Me» har blitt framført jevnlig.

Hun har siden 2013 solgt nesten én million billetter i kasinobyen. Kveldens konsert er en del av en større turné som begynte i juni i fjor, og som vil bli avsluttet i oktober i år.

Britney Spears har gjestet Norge flere ganger tidligere, første gang i 2000. Forrige gang hun besøkte Norge var i 2014 for å promotere sin egen undertøyskolleksjon, men sist gang hun opptrådte på norsk jord var faktisk i 2004, i Oslo Spektrum.