Fansen vil hamer, men:

Harald Eias debut som sexguru i «Åpen post» førte til et stup i seeroppslutningen. Kona likte heller ikke innslaget, men fansen vil ha mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eia går stadig nye veier i folkeopplysningens tjeneste, men ikke alle faller for hans uortodokse metoder. Til tross for bevegelig svartsladding, sa en tredjedel takk for seg under Haralds revolusjonerende nye sexspalte «Godt for meg, godt for deg?» i onsdagens program. Analyser av seeroppslutningen viser at nærmere 100 000 seere falt fra under innslaget.

Harald sexskole, der han på akrobatisk vis tok for seg et lite utforsket, skrukkete område der nedentil, var det store samtaleemnet både i NRK og ute blant folket i går. Han har aldri tidligere fått så mye e-post etter ett enkelt innslag i «Åpen post».

«Syk mann»

«Du er en syk mann. Fortsett med det,» var et av de mange brevene som landet i hans elektroniske postkasse etter premieren på sexspalten. Harald har lånt navnet fra et tidligere NRK-program som ikke gikk av veien for å ta fyord som runking i sin munn. Harald gikk et skritt videre.

De aller fleste reaksjonene var positive. Men kona til Harald, skuespilleren Anne Ryg, var ikke begeistret. Hun skrudde av.

For liten sladd

- Hun syntes sladden var for liten. Men hun har ikke så mye hun skal ha sagt, for hun har vært naken på tv selv, slår Harald tilbake.
Kona til makkeren Bård Tufte Johansen, Beate Halkjelsvik, ble sint på Bård fordi han hadde gitt Eia lov til å gjøre det. Og Bård er skeptisk selv også. Det er ikke noe mål å miste så mange seere.

- Er det noen som er opptatt av rating, så er det oss. Du kan si det sånn at skrukken her kom i veien for satiren. Det var ikke meningen, så fra nå av er vi kritiske til skrukkeområder på kroppen, fastslår han.

Harald akter å fortsette sitt opprør mot det pietistiske Norge.
- Spalten er en skarp satire på seksualopplyserne og et velrettet spark til Berthold Grünfeld, Thore Langfeldt og Åsa Rytter Evensen, forklarer han.

Folkekrav

I går hadde NRKs nye sex-guru fri, men det er nå et folkekrav at han skal fortsette å opplyse ungdommen om seksuallivets små og store mysterier. Et nytt innslag er allerede spilt inn, men Bård er bekymret for ratingen.

- Etter dette må vi nok vurdere nøye om vi skal sende det, advarer han.
Og en ting er han brennsikker på.

- Aldri mer skrukk på tv.

SLADDET GURU: Harald Eia fortalte inngående om et lite utforsket område nedentil i «Åpen post». Nå forlanger fansen mer fra NRKs nye sexguru.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer