Fant avlyttingsutstyr

Myndighetene i California har funnet trådløse mikrofoner ved politikontoret hvor Michael Jackson ble avhørt.

Politiet tror det er noen i media som har forsøkt å avlytte etterforskningen den dagen popsangeren meldte seg til avhør.

Pausesnakk

Ifølge en talskvinne for Santa Barbara-politiet oppdaget politiet mikrofonene i sitt hovedkvarter, i nærheten av der polititjenestefolket har pausene sine. Det dreier seg om et område utendørs som ikke er lett tilgjengelig for offentligheten. Reportere har ikke tilgang til området.

Mikrofonene ble oppdaget 20. november, og forsvant tilsynelatende et par timer etter at det ble funnet. Dette var dagen Jackson meldte seg for politiet. Politiet vil ikke si noe om hvordan ustyret forsvant.

- Dette etterforsker vi nå som et forsøk fra noen i media på å samle informasjon som ellers var utilgjengelig for dem, sier politibetjent Chris Pappas ved Santa Barbara-politiet ifølge AP.

Tilsiktet

Det var et stort mediaoppbud på stedet og talsmenn for politiet opplyser at mikrofonene kan ha blitt lagt igjen ved en feil, men legger til at det er svært usannsynlig. Det er ikke kjent hvem som har fjernet utstyret.

Politiet legger til at de tror det er media som ville få med seg hva politipersonell snakket med hverandre om, og slik samle informasjon. I framtida vil Santa Barbara-politiet være på vakt for nye slike forsøk.

Fant mann på flyet

Også tidligere har Jackson blitt usatt for snikovervåking i denne saken. En mann som hevdet han var fra et bilde- og nyhetsbyrå ble arrestert 20. november etter at Jacksons sikkerhetspersonell fant ham ombord på popstjernens private fly mens Jackson overga seg til myndighetene.

I forrige uke fant Jackson og hans advokater ut at de har blitt videofilmet av et skjult kamera ombord på flyet som de tok fra Las Vegas til Santa Barbara før overgivelsen. Oppdagelsen har ført til FBI-etterforskning og Jacksons advokater har saksøkt charterselskapet.

Michael Jackson skal møte for retten i januar. Han er mistenkt for flere tilfeller av misbruk av barn. Jackson ble løslatt etter å ha betalt kausjonen på 3 millioner dollar. Han benekter alt. Myndighetene opplyser at sangeren antakeligvis ikke blir siktet før 15. desember.

<B>MÅ MØTE I RETTEN OVER NYTTÅR: Bildet fra 2002 viser Michael Jackson i en rettsal i Santa Barbara. Den gangen ble han beskyldt for å ha avlyst en rekke konserter og kostet arrangører millioner av kroner.