Fant Donald-skatt i margarinkasse

Line Paulsen fant de sju eldste Donald-årgangene i Norge. Bladene er verdt 40 000 kroner.

Line Paulsen skulle rydde i farens gamle bryggerhus i Ottestad ved Hamar da hun fant en gammel margarinkasse full av tegneserier.

- Far trodde ikke at det var noe interessant i den kassa, men jeg bestemte meg for å undersøke det nærmere. På toppen lå noen mugne blader som var helt uleselige, og under der lå det noen musespiste blader. Men helt på bunnen fant vi mange gamle Donald-blader som var i nesten perfekt stand, sier Paulsen til Hamar Arbeiderblad.

Blant bladene i kassa var sju komplette årganger med Donald-blader fra 1948 til og med 1954. Dette er de første Donald-bladene som er utgitt i Norge. Årgangen fra 1948 består av kun ett eneste blad. Auksjonsfirmaet Skanfil i Oslo mener dette bladet alene vil gå for 20.000 kroner. Totalt er denne samlingen verdt 40 000 kroner, men det har allerede kommet bud på 60 000 kroner.

- De som jobbet i auksjonsfirmaet fikk helt sjokk da de åpnet pakken med blader, som vi sendte med posten. Det hadde visst aldri skjedd at de hadde fått inn så mange komplette årganger, og i så god stand, sier Paulsen.

Hun forteller at bladene er strengt bevoktet, og at de som viser fram bladene må bruke hvite hansker når de tar i dem.

Budrunden foregår på internett, men avgjøres på selve auksjonen i Oslo lørdag.

(NTB)

FØRSTE BLAD: Denne utgaven av Donald Duck & co var den første i Norge, og den eneste i 1948-årgangen. Bladet var blant de som ble funnet i margarinkassa.