I SKAPET: I klesskapet i det som en gang var Bob Dylans studio i Houston Street i New York lå pappesker med uutgitte versjoner av legendens låter fra klassiske album. Foto: AP Photo/Chris Pizzello, File
I SKAPET: I klesskapet i det som en gang var Bob Dylans studio i Houston Street i New York lå pappesker med uutgitte versjoner av legendens låter fra klassiske album. Foto: AP Photo/Chris Pizzello, FileVis mer

Fant Dylan-skatt i New York-leilighet

I en leilighet på Manhattan ble det onsdag funnet en Dylan-skatt som vil få fansen til å bli varme i blikket.

I alt 149 uutgitte versjoner av sanger fra tre av Bob Dylans klassiske album fra 60- og 70-tallet lå pakket ned i to pappesker i et klesskap i hans gamle studio som Dylan engang leide i Houston Street, ifølge New York Daily News.

Acetatplatene med sangene ble sendt mellom Dylan og hans tidligere produsent Bob Johnston mens de arbeidet med de siste versjonene av albumene «Nashville Skyline», «Self Portrait» og «New Morning». Platene er skjøre, og kan bare spilles et par ganger.

- Dette er helt unikt. Lydkvaliteten er utrolig god. Dette er førstegenerasjons opptak, tatt rett fra masterteipen, sa musikkhistorikeren Jeff Gold som ble bedt om å fastslå om det var ekte vare.

Dylan hørte på studioarbeidet sitt og ga tilbakemelding til Johnston. På noen av plateomslagene har Dylan skrevet ned sine tanker om hvordan produsenten har mikset låtene og kommet med forslag.

Gold, som kjøpte platene etter å ha gransket dem, vil beholde de fleste selv og legge ut noen for salg på internett der den mest sjeldne får en utropspris på 7.000 dollar eller 43.000 kroner.

Under sin sommerturné i år opptrer Bob Dylan både på Stavernfestivalen 11. juli og Odderøya Live i Kristiansand 12. juli.

(NTB)