Fant ferdig bokmanus på pc-en halvannet år etter Jon Bings død

Blir gitt ut i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forfatter, samfunnsdebattant og jusprofessor Jon Bing døde 69 år gammel januar 2014. I fjor høst fant venner og kolleger uventet et manus på pc-en hjemme i huset på Kampen i Oslo.

- Det viste seg å være et helt ferdig manus, forteller venn og kollega i advokatfirmaet Bing Hodneland, Jon Wessel-Aas.

Fiks ferdig bok Jon Bing har gitt ut en rekke bøker, både romaner, barnebøker, sakprosa og faglitteratur. Han ble regnet som en foregangsmann innenfor internasjonal rettsinformatikk. Hans navn, tanker og bøker er høyt verdsatt ved universiteter verden over.

- Derfor var det overraskende å finne et manus ingen kjente til, sier Wessel-Aas og legger til.

- Ingen i kretsen rundt ham visste han han hadde en bok, fiks ferdig, før han døde - ikke en gang kona hans. Manuset trengte verken oppdatering eller sluttføring.

Bing-konferansen Det var under dokumentet «Småplukk» på pc-en hans kolleger fant manuset «Fremtidens fortid», som blir gitt ut i dag i forbindelse med Bing-konferansen. Manuset beskriver hvordan historien har påvirket oss og teknologien vi omgir oss med og hva som er forløperen til dagens diskusjoner om kunstig intelligens og robotisering av juridiske oppgaver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer