Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fant herpes og kokain i «Fifty Shades of Grey»

Bibliotekets utlånsbok inneholdt mer enn erotikk.

FANT HERPES OG KOKAIN: To belgiske universitetsprofessorer lånte de ti mest populære bøkene fra et bibliotek i Antwerpen for å teste deres bakterieinnhold. I «Fifty Shades of Grey» ble det funnet både narkotika og herpes. Foto: Scanpix
FANT HERPES OG KOKAIN: To belgiske universitetsprofessorer lånte de ti mest populære bøkene fra et bibliotek i Antwerpen for å teste deres bakterieinnhold. I «Fifty Shades of Grey» ble det funnet både narkotika og herpes. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): To belgiske universitetsprofessorer lånte de ti mest populære bøkene fra et bibliotek i Antwerpen for å teste deres bakteriologiske og toksikologiske innhold, og det de fant kan nok overraske mange.

Alle de ti bøkene testet positivt på kokain, mens det i kassasuksessen «Fifty Shades of Grey» ble funnet både narkotika og spor av herpes.

Vil ikke kunne smitte Forsker og professor Jan Tytgat fra det katolske universitetet i Lauven var en av de to som gjennomførte eksperimentet. Han fortalte til Flanders News at mengden kokain funnet i boka ikke var store nok til å påvirke lesere, men at det var nok til å gjøre at eventuelle tester ville vært positive.

- Nåtidens narkotikatester er så sensitive at spor av kokainet fra boka vil kunne bli funnet i håret, blodet og urinen til de som  har vært i værkontakt med den, fortalte professoren.

Mengden herpesvirus var ifølge Tytgat ikke stor nok til å kunne forårsake smitte, så lesere trenger ikke uroe seg for å ende opp med en potensiell kjønnssykdom etter å ha lånt den erotiske suksessboka.

Populær husmorporno Trilogien «Fifty Shades» har fått mye oppmerksomhet verden over siden den første boka kom ut i 2011. Bokserien handler om litteraturstudenten Anastasia Steel, som starter et forhold til en mann som tenner på dominans, pisking og håndjern.

På bare seks uker solgte trilogien hele ti millioner eksemplarer i USA, og rettighetene til bøkene har blitt solgt til over 37 land.

For tiden arbeides det med å filmatisere «Fifty Shades of Grey» og helt siden det erotiske bokfenomenet  tok verden med storm, har spekulasjonene om hvem som skal spille rollefigurene «Anastastia Steele» og «Christian Grey» i filmatiseringen vært skyhøye.

Nylig ble det bekreftet at begge hovedrollene er besatt, og det er skuespillerne Dakota Johnson og Jamie Dornan som skal spille paret i filmen som etter planen skal slippes i Februar 2015.

BESTSELGER: Trilogien «Fifty Shades» solgte hele ti millioner eksemplarer i USA på seks uker, og rettighetene til bøkene har blitt solgt til over 37 land. Foto: Scanpix
BESTSELGER: Trilogien «Fifty Shades» solgte hele ti millioner eksemplarer i USA på seks uker, og rettighetene til bøkene har blitt solgt til over 37 land. Foto: Scanpix Vis mer