Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fant hverandre med et Google-søk

- Jeg var redd for at hun skulle le av hele opplegget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg skrev låta og NRK var kjempepositive. Men jeg hadde et problem: Hvem skulle jeg synge sammen med?

For musiker, låtskriver og Statoil-økonom Christer Wulff (32) begynte altså MGP-eventyret uten én vesentlig ting. Jakta på duettpartneren startet med blanke ark og Google-søk.

- Usikker Han begynte med å plotte inn ting som «X Factor kvinne» i søkefeltet, uten at det hjalp noe særlig. Så ble han tipset om en «The Voice»-duell, fra forrige sesong av TV 2-programmet. Ett søk på Youtube, og voilà: Wulff visste at han ville ha med seg Oda Kvingedal Larsen.

Men kunne den 24 år gamle sykepleieren tenke seg å være med?

- Jeg var veldig usikker på hvordan jeg skulle angripe det. Hvis jeg ringte, kunne hun tro at det var en tulletelefon. Jeg var redd hun bare skulle le av hele opplegget. Så jeg ba Vivi (Stenberg, MGP-sjef, journ. anm.) kontakte henne først. Det fungerte veldig fint, sier Wulff og legger til:

- Ti minutter senere var Oda & Wulff blitt til.

Da Odas telefon ringte denne novemberdagen, sto hun midt i flyttelasset, og ventet på en telefon fra noen Ikea-flyttemenn. Overraskelsen var derfor stor da det viste seg å være NRK som ringte.

- Det første jeg tenkte var at det var en spøk, sier Oda, før hun innrømmer at det var «litt søtt» at Wulff fikk NRK til å kotankte henne på hans vegne.

Ingen romantikk For Oda var det ikke bare det at hun aldri hadde møtt duettpartneren hun måtte ta hensyn til før hun svarte ja eller nei til tilbudet. Selve MGP-sirkuset hadde egentlig aldri appellert til henne.

- Man tenker litt av hvert om MGP. Det er mye glitter, glamour og vindmaskin - ikke min sjanger, så jeg var skeptisk til å delta før jeg hørte låta. Men da jeg hørte Christer begynne å synge i låta, tenkte jeg: «Jøss, det er jo min stemme i manneversjon, dette må jeg bare gjøre». Så begynte det.

Kjemien mellom Oda og Wulff viste seg å gå over all forventningen.

- Vi samarbeider bra, utfyller hverandre. Det er irriterende at hun alltid skal etterlikne min nordnorske dialekt. Men vi har det kjempegøy sammen, sier Wulff.

Men det er altså bare på et profesjonelt nivå at det har oppstått søt musikk mellom de to artistene.

- Oda er veldig søt, men vi jobber sammen og synger sammen og skal gjøre MGP på best mulig måte. Det er det dette handler om, sier Wulff.

DUO: - Vi samarbeider bra, utfyller hverandre. Det er irriterende at hun alltid skal etterlikne min nordnorske dialekt. Men vi har det kjempegøy sammen, sier Christer Wulff som deltar i MGP sammen med Oda. Foto: Jørgen Nordby
DUO: - Vi samarbeider bra, utfyller hverandre. Det er irriterende at hun alltid skal etterlikne min nordnorske dialekt. Men vi har det kjempegøy sammen, sier Christer Wulff som deltar i MGP sammen med Oda. Foto: Jørgen Nordby Vis mer

- Vi er nok litt for forskjellige til at det hadde funka. Og så er han jo nordlending. Dialekten hans er litt rar, sier Oda og ler.

Kombinerer Mens Gjøvik-jenta Oda bor i Bergen, der hun jobber som sykepleier, er Wulff bosatt i Oslo der han jobber som økonom i Statoil. Det er utvilsomt en travel hverdag for 32-åringen, men han forteller at de er flinke til å tilrettelegge for ham på arbeidsplassen, slik at han også kan drive med musikken.

- Jeg trives godt med den kombinasjonen. Det er tidvis veldig travelt, men jeg blir møtt med stor forståelse om at dette tar tid, sier han.

Oda & Wulff står i den andre delfinalen, lørdag 8. mars, der de framfører låta «Sing».

- Det er utrolig spennende, og enormt stort for både meg og Oda. Vi forbereder oss godt, og skal vise at vi kan dette. Det er jeg helt sikker på at vi klarer, sier Wulff.

- Døråpner Potensielt kan det være denne duoen som skal representere Norge i Eurovision i Købenavn i mai. Men det har ikke Oda turt å tenke på.

- Jeg har ikke tenkt så langt fram. Først og fremst håper jeg at vi kan nå finalen her i Norge, fokuset må ligge der. Det er jo litt uvirkelig, alt dette med MGP. Vi vil jo til Eurovision, men én ting av gangen.

Begge har planer om å kombinere jobbene sine med musikken også etter sangkonkurransen, uansett utfall.

- Jeg håper MGP kan være en døråpner, at jeg får vist meg til mange mennesker. Jeg håper absolutt å kunne fortsette med musikken, sier Oda.

Hele Norges coronakart