Fant koblinger til et av historiens mest kjente drap

Gravde i familiens hemmeligheter.

FAUNA HODEL: Hun ble født av en hvit mor, gitt bort til en afroamerikansk familie og oppdratt til å tro at hun selv ville bli mørkere en dag. Dette er historien om Fauna Hodel. Foto: TNT
FAUNA HODEL: Hun ble født av en hvit mor, gitt bort til en afroamerikansk familie og oppdratt til å tro at hun selv ville bli mørkere en dag. Dette er historien om Fauna Hodel. Foto: TNTVis mer

Gjennom hele sin barndom trodde Fauna Hodel at hun hadde både hvite og afroamerikanske røtter. Det sto til og med i fødselsattesten hennes.

Rett etter hun ble født i San Francisco i 1951, ble hun gitt bort til et afroamerikansk par i Nevada i USA. Dette var ei tid med ekstrem rasisme. Hennes lyse hud gjorde det vanskelig å bli akseptert. Samtidig var det vanskelig å bli akseptert av hvite da hennes adoptivforeldre var mørkhudede.

Som tenåring oppsøkte hun sin biologiske mor og fikk vite at hun ikke var den hun trodde hun var. Samtidig fikk hun vite at den biologiske familien skjulte en dyster hemmelighet om hennes bestefar, som forandrer livet hennes for alltid.

TV-serie og podkast

Nå har filmregissør Patty Jenkins og skuespiller Chris Pine gått sammen med TNT og laget en TV-serie, basert på historien til Fauna Hodel. Deler av den er fiktiv, men er basert på livet til Hodel, som selv var med og skrive manuset før hun døde av kreft i september 2017.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.